Κωνσταντίνος Καραμανλής: Να ξαναβρούμε το τσαγανό μας οι Έλληνες για μια νέα αρχή

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Να ξαναβρούμε το τσαγανό μας οι Έλληνες για μια νέα αρχή

«Η δική μας οικογένεια είναι εξαιρετικά φυσιολογική και βαρετή» είπε ο βουλευτής Σερρών στο «Όλα Ξεκόλλα» με τον Θέμο Αναστασιάδη

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Να ξαναβρούμε το τσαγανό μας οι Έλληνες για μια νέα αρχή
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνάντησε τον Θέμο Αναστασιάδη στο πλατό του Όλα Ξεκόλλα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Τι λέει ο ανιψιός του αξέχαστου Κωνταντίνου Καραμανλή και νέος πολιτικός για το βαρύ όνομα που φέρει;
Κλείσιμο
 «Η δική μας οικογένεια είναι εξαιρετικά φυσιολογική και βαρετή. Πολλοί έχουν την αίσθηση ότι όταν μεγαλώνεις σε ένα πολιτικό περιβάλλον, ότι ασχολείσαι συνέχεια με την πολιτική», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Εθνάρχης έμενε στον πάνω όροφο και εκείνος με την οικογένειά του, ακριβώς από κάτω.

Ηταν αυστηρός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; «Σε εμένα και στην αδερφή μου όχι! Επειδή εκείνος δεν είχε παιδιά, εμάς μας έβλεπε σαν εγγόνια του! Οπότε εμείς γνωρίσαμε μία πολύ ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του...Έζησα ωραίες στιγμές μαζί του. Έπαιζα γκολφ μαζί του. Δεν του άρεσε να χάνει», απάντησε. 

Ήταν σε θέση να αντιληφθεί ποιος ήταν ο θείος του; «Ναι το αντιλαμβανόμουνα! Αλλά επειδή όπως σου είπα, ήμουν σε μία βαρετή και φυσιολογική οικογένεια, δεν μου έκανε εντύπωση»,απάντησε.

Πώς αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική; «Εμένα η σχέση μου με την πολιτική ήταν πάντα ακαδημαϊκή. Έφτασα όμως σε μία φάση της ζωής μου, ειδικά στις εκλογές του 2012 και του 2015. Στις εκλογές του 2012, που ήταν πολύ κρίσιμες για τη χώρα, θεώρησα ότι όλοι κάτι πρέπει να κάνουμε για να μην κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μου αρέσουν οι πολιτικοί που έχουν κάνει πέντε πράγματα στη ζωη τους πριν μπουν στην πολιτική και ανά πάσα στιγμή θα γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους», απάντησε.

Τι του είπε ο ξάδερφος του και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής; «Ο Κώστας ποτέ δεν με πίεσε. Μπορώ να πω ότι τώρα οι σχέσεις μας είναι πιο ανθρώπινες τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ αλλά και τον γουστάρω και σαν άνθρωπο! Δηλαδή με τον Κώστα θα περάσεις καλά. Έχει μία ικανότητα να είναι ανθρώπινος και ευχάριστος», είπε.

«'Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Τσίπρα»

Πόσους μήνες δίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα; «Στο δικό μας πολιτικό σύστημα, το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει ο πρωθυπουργός. Αυτός αποφασιζει πότε θα κάνει εκλογές. Η αντιπολίτευση πάντα ζητάει εκλογές στην Ελλάδα. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις εκλογές. Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη φάση. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις νομίζω ότι έχουν μία θητεία 2 με 2.5 ετών. Νομίζω δηλαδή ότι έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση».


«Οι μνημονιακές δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Θέμος. «Αυτή και αν είναι μνημονιακή κυβέρνηση.Δεν σκίσαμε τα μνημόνια. Το οπισθόφυλλο μόνο σκίσαμε!».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε: «Ένας από τους λόγους που ο Μητσοτάκης βγήκε αρχηγός ήταν επειδή ήταν αυτός που ήταν. Μάλλον το όνομα του του έκανε κακό στην αρχή. Και του έκανε καλό το Κυριάκος. Αν θυμάστε ήταν το απόλυτο αουτσάντερ. Ενώ σε άλλες εποχές με το όνομα που φέρει, εξαρχής θα ήταν φαβορί!».

«Ο Ερντογάν έχει ξεφύγει από κάθε όριο»
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δέχεται η χώρα από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. «Ζούμε μία εποχή ενός ηγέτη που έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Ο Ερντογάν έφερε βέβαια την Τουρκία σε μία ανάπτυξη πολύ μεγάλη, μην το ξεχνάμε αυτό. Αλλά βλέπουμε οτι ακόμα και αν εκλέγεται δημοκρατικά, δεν πιστευει σε αυτό που λέμε φιλελεύθερη δημοκρατία. Κυνηγάει δημοσιογράφους, δικαστικούς, στρατιωτικούς. Εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι όσα λέει, τα λέει για εσωτερική κατανάλωση. Από την άλλη όμως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να καταλάβουμε ότι είμαστε σε μία εξαιρετικά γειτονιά για αυτό και πρέπει να είμαστε αρματωμένοι στη Δύση και στην Ευρωπη», είπε.

«Δεν πρέπει να χάσουμε το τσαγανό μας»

«Δεν πρέπει να χάνουμε το τσαγανό μας. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Πρέπει απλά να κάτσουμε και να σχεδιάσουμε πέντε απλά πράγματα. Και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία», είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης