Εφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη

Εφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη

Είχε γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους - Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών τής απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στο ραδιόφωνο και στην παιδική λογοτεχνία

Εφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη
Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή, σε ηλικία 86 ετών, η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη, αφήνοντας πίσω της μία πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη, με αμέτρητο αριθμό τίτλων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Η συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964. Είχε γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα.

Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών τής απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στο ραδιόφωνο και στην παιδική λογοτεχνία.
Κλείσιμο

Η κηδεία της Γαλάτειας Γρηγοριάδου - Σουρέλη θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 16.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κηφισιάς.

 Τα πιο πρόσφατα έργα της ήταν: 

"Μιά ευχή στον ουρανό"  (Ψυχογιός, 2011)
"Ελάτε να διαβάσουμε παραμύθια" (Ψυχογιός, 2012)
"Αγκαλιά με παραμύθια" (Ψυχογιός, 2013)
"Δρόμο παίρνω...δρόμο αφήνω" (Πατάκης, 2015)
"Σήμερα είναι Κυριακή"  (Ουρανός, 2015)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης