Στη Θάσο τη Δευτέρα ο Τσίπρας - Καίνε ακόμα τα μέτωπα στο νησί

Στη Θάσο τη Δευτέρα ο Τσίπρας - Καίνε ακόμα τα μέτωπα στο νησί

Σταμάτησαν οι ρίψεις από αέρος με το που έπεσε το σκοτάδι - Μάχη με τις φλόγες δίνουν περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 73 οχήματα - Τέσσερις εξ αυτών τραυματίστηκαν

Στη Θάσο τη Δευτέρα ο Τσίπρας - Καίνε ακόμα τα μέτωπα στο νησί
Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Θάσο, έχοντας ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες, σπίτια κάηκαν και χωριά εκκενώθηκαν. 

Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, έχουν ήδη καεί δέκα σπίτια στο Μικρό και τρία στο Μεγάλο Καζαβίτι.

Η φωτιά εξελίσσεται σε τέσσερα μέτωπα, τα οποία αναζωπυρώνονται ανά διαστήματα, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

Κλείσιμο


Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 73 οχήματα βρίσκονται επί τόπου, ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο σταμάτησαν τις ρίψεις νερού από αέρος, μόλις έπεσε το σκοτάδι της νύχτας.

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια από αυτά υπάρχει μια σημαντική ύφεση.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις, όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι. Από χθες είδαμε τη φωτιά κυριολεκτικά να μετακινείται με απίστευτες ταχύτητες από την μια άκρη στην άλλη, χωρίς να μπορούμε να την ελέγξουμε. Κάπως έτσι και νωρίς το απόγευμα υπήρχε έξαρση της φωτιάς στην Τοπική Κοινότητα Ραχωνίου, όπου όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Σε σύγκριση με το προηγούμενο βράδυ, ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε ότι η κατάσταση είναι σήμερα πολύ καλύτερη.

Στο νησί νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι τέσσερις βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι φορείς του νησιού.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης στο νησί είναι ότι θα μεταβεί εκεί αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά τη Δευτέρα, για να παραστεί στον Αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση «Φαραώ», αλλά, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Θάσο, η επίσκεψη αυτή ματαιώθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης