Συγκλονίζει ο γιος του νεκρού χειριστή: Φάγανε τον πατέρα μου οι φραγκάτοι με τα σκάφη

Συγκλονίζει ο γιος του νεκρού χειριστή: Φάγανε τον πατέρα μου οι φραγκάτοι με τα σκάφη

Ξεσπά στο protothema.gr ο αδελφός του καπετάνιου: «Το έκοψε στα δύο το καΐκι και πήρε μαζί του και τον αδερφό μου» - «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί» δηλώνει ο χειριστής του ταχύπλοου 

Συγκλονίζει ο γιος του νεκρού χειριστή: Φάγανε τον πατέρα μου οι φραγκάτοι με τα σκάφη
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του παραθαλάσσιου χωριού Πέρδικα στην Αίγινα, από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή.

Ένας από τους νεκρούς είναι ο καπετάνιος της λάντζας που μετέφερε τουρίστες στη Μονή. Ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει βλέποντας το ταχύπλοο να εμβολίζει το σκάφος του και να τον παρασέρνει στο θάνατο.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς του 50χρονου καπετάνιου με πρώτο τον γιο του, ο οποίος ξεσπούσε λίγα λεπτά αφού η σορός του πατέρα του έφθανε τυλιγμένη σε άσπρο σεντόνι στη στεριά. Μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί, το νέο παιδί κλαίει και μονολογεί, όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες: «Τον πατέρα μου τον φάγανε οι φραγκάτοι με τα σκάφη».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο δηλώνει: «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Ο γιος του νεκρού χειριστή



Το protothema.gr μίλησε με τον αδερφό του καπετάνιου ο οποίος με λυγμούς ξέσπασε εναντίον του οδηγού του ταχύπλοου. Η μαρτυρία του συγκλονίζει αφού όπως λέει είδε το νεκρό αδερφό του και περιγράφει την εικόνα που θα τον σημαδεύει σε όλη του τη ζωή. «Τι να πω για αυτό το δράμα που ζούμε. Είναι δυνατόν να πηγαίνει ο άλλος οδηγός του ταχύπλοου με 40 μίλια και να πέφτει πάνω σε ένα μικρό καϊκακι με τόσο κόσμο μέσα; Το έκοψε στα δύο το καΐκι και πήρε μαζί του και τον αδερφό μου. Άνοιξε το κεφάλι του αδερφού μου στα δύο. Έξω από το Κέντρο Υγείας είμαι και δεν μπορώ να συνέλθω με αυτά που βλέπω».

Όπως επισήμανε στο protothema.gr ο άτυχος καπετάνιος πατούσε την κόρνα αλλά ο οδηγός του ταχύπλοου δεν άλλαξε πορεία. «Το καβάλησε το καΐκι σε δευτερόλεπτα. Του κόρναρε ο αδερφός μου αλλά εκείνος τους έκοψε στα δυο. Τι να προλάβει να κάνει ο άνθρωπος. Κι εγώ δεν ήμουν μπροστά, ό,τι μου λένε οι άνθρωποι εδώ. Ακόμη ψάχνουν νεκρούς στο βυθό της θάλασσας. Και οι γιοι του προσπαθούν να μάθουν πώς έγινε αυτό. Μας διέλυσε όλους».


Μαρτυρία για την τραγωδία
«Πήγαινε το καϊκάκι στη Μονή και ερχόταν από δίπλα ένα ταχύπλοο κάθετα στις 90 μοίρες. Αυτός πήγαινε πλακωμένος, το καϊκάκι δεν μπορεί να κάνει εύκολα χειρισμούς, δεν είναι ευέλικτο. Πάει πολύ αργά και είναι και φορτωμένο. Ξαφνικά έπεσε πάνω τους. Λένε ότι μέσα στο ταχύπλοο ήταν τρία με τέσσερα άτομα» είπε στο protothema.gr άτομο που μίλησε με άνθρωπο που επέβαινε στο καΐκι, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πέρδικα - Μονή. 






Η μεταφορά του πτώματος του χειριστή




Το δυστύχημα συνέβη στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή, όταν η λάντζα, περίπου 7 μέτρων, η οποία μετέφερε περίπου 25 τουρίστες στο νησάκι της Μονής χτυπήθηκε από το ταχύπλοο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου για να αποφύγει το ταχύπλοο αλλά δεν έφτανε ο χρόνος. Το ταχύπλοο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έκοψε στη μέση τη λάντζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα: ο καπετάνιος της, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας ακόμη άνδρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης