Eισβολή ιερόσυλων σε ναό χωριού της Κόνιτσας

Eισβολή ιερόσυλων σε ναό χωριού της Κόνιτσας

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν ένα φεγγίτη και τρύπωσαν στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απ' όπου άρπαξαν δύο εικόνες και τέσσερις μουσαμάδες με ιερές απεικονίσεις

Eισβολή ιερόσυλων σε ναό χωριού της Κόνιτσας
Άλλη μια λεηλασία σε ελληνική εκκλησία κατέγραψαν στο ενεργητικό τους τα κυκλώματα ιερόσυλων που συνεχίζουν τις επιδρομές σε ναούς και μοναστήρια κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Αυτή τη φορά, χτύπησαν στο χωριό Γοργοπόταμος της Κόνιτσας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 940 μέτρων στον Γράμμο.

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν ένα φεγγίτη και τρύπωσαν στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απ' όπου άρπαξαν ανενόχλητοι δύο εικόνες και τέσσερις μουσαμάδες με ιερές απεικονίσεις και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πάρει είδηση κάποιος από τους ελάχιστους κατοίκους του μικρού ορεινού οικισμού.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Πυρσόγιαννης που διενεργούν προανάκριση, δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι ιερόσυλοι να είναι οι ίδιοι που είχαν εισβάλει στις 15 Ιουλίου στην εκκλησία της Παναγίας στον οικισμό Ασημοχώρι με τους 50 κατοίκους, που και αυτός βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων στην οροσειρά του Γράμμου!

Κλείσιμο
Τότε, οι εισβολείς είχαν κλέψει μία θρησκευτική εικόνα, δύο σταυρούς και τέσσερις μουσαμάδες με ιερές απεικονίσεις.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης