Ξεκινά πρόγραμμα 5.000 προσλήψεων για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Ξεκινά πρόγραμμα 5.000 προσλήψεων για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Άμεσα θα προσληφθούν 2.500 άνεργοι - Θα υπογράψουν συμβάσεις 8μηνης απασχόλησης - Θα εισπράττουν έως 495,25 ευρώ το μήνα 

Ξεκινά πρόγραμμα 5.000 προσλήψεων για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών
Προσλήψεις 5.000 ανέργων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
προβλέπει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που τίθεται σε ισχύ με αρκετή καθυστέρηση και περιλαμβάνει δύο φάσεις: Άμεσα θα προσληφθούν 2.500 άνεργοι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Κλείσιμο
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» εντός των επόμενων 10 ημερών, εκδίδεται η πρόσκληση και έως το τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω του ΟΑΕΔ, αιτήσεις για την ένταξη τους. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος που εκπονήθηκε από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Θα έχουν 8μηνη απασχόληση. Οι περισσότερες θέσεις (748) κατανέμονται στα κέντρα φιλοξενάις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536).

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75 ευρώ) ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54 ευρώ).

Μέχρι το τέλος του 2016 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι 2.500, οι οποίοι θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες, όπως εκείνες θα καταγραφούν από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών – Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης