Ανοιξαν τον Ισθμό και τα Τέμπη οι αγρότες - Παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα

Ανοιξαν τον Ισθμό και τα Τέμπη οι αγρότες - Παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα

Παραμένουν στα μπλόκα της Νεστάνης και της Σπάρτης οι αγρότες - Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το κλείσιμο της ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του Αργυροπουλίου

Ανοιξαν τον Ισθμό και τα Τέμπη οι αγρότες - Παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα
Άνοιξε την Τετάρτη το μπλόκο των αγροτών
στον Ισθμό της Κορίνθου και σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Οι
αγρότες
Κλείσιμο
της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Μάλιστα, σήμερα, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.


Άνοιξαν και τα Τέμπη
Σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες, λόγω επιδείνωσης του καιρού άνοιξαν τα Τέμπη. Τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ.


Εκλεισε και η ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του Αργυροπουλίου
Ωστόσο, εκτός από τα Τέμπη και τη γέφυρα Πηνειού στη διασταύρωση με το Στόμιο, που έχουν κλείσει επ' αόριστον οι αγρότες, έκλεισε το απόγευμα και η ΕΟ Λάρισας - Κοζάνης, στο ύψος του Αργυροπουλίου

Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το βράδυ, στερώντας και αυτή την εναλλακτική διαδρομή και αφήνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα η κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο από επαρχιακούς δρόμους, οι οποίοι περνούν μέσα από χωριά και εξυπηρετούν την τοπική κυκλοφορία.


Κλειστός ο κόμβος αεροδρομίου Μακεδονία
Την ίδια ώρα, αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους τον κόμβο αεροδρομίου, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν εκεί προσπαθώντας να φτάσουν έως τον σταθμό αφίξεων του αεροδρομίου Μακεδονία. Η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής είναι ανοιχτή όπως και ο παράδρομος του καζίνο.

Φωτογραφία από το seleo.gr




Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους Εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν,  με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές  διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της  να παρέμβουν  με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η κυρία Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από  τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, -υπογραμμίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα  όπως ισχύει)»

Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών  το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας». Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης