Καλά κάνατε και βγήκατε στους δρόμους για το ασφαλιστικό, είπε η Τασία στους δικηγόρους

Καλά κάνατε και βγήκατε στους δρόμους για το ασφαλιστικό, είπε η Τασία στους δικηγόρους

Για «τραγική κατασκευή» μίλησε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλης Αλεξανδρής, και η αντιπρόεδρος της Βουλής... υπερθεμάτισε ότι κανένας νοήμων δεν μπορεί να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου

Καλά κάνατε και βγήκατε στους δρόμους για το ασφαλιστικό, είπε η Τασία στους δικηγόρους
«Τραγική κατασκευή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στο γραφείο της αντιπρόεδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε, ότι κάθε νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ενώ προσέθεσε ότι το καλό είναι ότι υπάρχει η αντίδραση του κόσμου.

Αντιπροσωπεία των δικηγόρων, υπό τον πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ. Αλεξανδρή, επισκέφθηκε στην Βουλή την κ. Χριστοδουλοπούλου και της εξέφρασαν τις αντιρρήσεις των δικηγόρων και του επιστημονικού κόσμου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τον κ. Αλεξανδρή, συνόδευσαν στην Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης και  η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη.

Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε «τραγική κατασκευή» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να νομοθετήσει η Κυβέρνηση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ναρκοθετεί το δικηγορικό κόσμο.
Κλείσιμο
Το νομοσχέδιο επιφέρει μεγάλη φοροεισπρακτική λαίλαπα στους δικηγόρους, οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Παράλληλα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ότι θα δημιουργήσει μεγάλο όγκο εξόδου από το δικηγορικό κλάδο, κάτι που θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ακόμη, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν μπορεί να βαδίσει και θα κλείσουν πολλά δικηγορικά γραφεία, ενώ επισήμανε ότι με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλει, οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση την πλειονότητα των δικηγόρων και κυρίως τους νέους.

«Δεν θα αντέξει ο κλάδος» τόνισε ο κ. Αλεξαδρής στην κυρία Χριστοδουλοπούλου, από την οποία ζήτησε την κατανόηση της ως δικηγόρου, αλλά και να συμπράξει στην απόσυρση του ασφαλτικού νομοσχεδίου.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη όσον αφορά τις επιπτώσεις του.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε  το επίμαχο νομοσχέδιο ταφόπλακα για τους συναδέλφους του γιατρούς και επισήμανε ότι η ψήφισή του θα έχει ως αποτέλεσμα να επικρατήσουν τα καρτέλ  στο χώρο της υγείας και θα κλείσουν τα μικρά γιατρειά.

Ο κ. Βαλεργάκης ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι από τα 100 ευρώ που εισπράττει ένας δικηγόρος του μένουν, με το ζόρι μόλις 15 ευρώ.

Η κυρία Τραχήλη, τόνισε ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε μαύρη εργασία και τους κτηνιάτρους στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό ζήτησε να ξαναδεί η Κυβέρνηση το ασφαλτικό νομοσχέδιο.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, είπε στην αντιπροσωπεία ότι ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο περιεχόμενο του, αλλά το πρόβλημα είναι «οι έξω το κουαρτέτο».

Ανέφερε ακόμη η κυρία Χριστοδουλοπούλου ότι είμαστε στον 7ο χρόνο της οικονομικής κρίσης και αναμένεται η αξιολόγησή μας, μετά  το μεγάλο συμβιβασμό και θα ακολουθήσουν μικρές παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικά, η αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι κάθε νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και προσέθεσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο.

Ο κ. Αλεξανδρής ευχαρίστησε την κυρία Χριστοδουλοπούλου και ζήτησε την στήριξη της, ενώ αναφερόμενος στην μεγάλη συμμετοχή των επιστημόνων όλων των κλάδων (δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, κ.τ.λ.) στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, η πρόεδρος της Βουλής, απάντησε ότι το καλό είναι ότι υπάρχει αντίδραση του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει διατελέσει κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ένα ποτήρι νερό
Με το που μπήκαν τα μέλη της αντιπροσωπεία των δικηγόρων, κ.λπ. στο γραφείο της κυρίας Χριστοδουλοπούλου τους ρώτησε εάν θέλουν νερό, επειδή έρχονται από το δρόμο και από πορεία.

Πράγματι η πρόεδρος της Βουλής τους προσέφερε νερό και ο κ. Αλεξανδρής την ρώτησε εάν θέλει και εκείνη. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε: «Δεν περπάτησα εγώ, ευχαριστώ δεν θέλω νερό».

Και ο κ. Αλεξανδρής της ανταπάντησε: «θα πιούμε το νεράκι για να μην πείτε ότι είμαστε ξενέρωτοι».

Κυριάκος Μητσοτάκης
Όταν η αντιπροσωπεία των δικηγόρων πήγαινε στο γραφείο της κυρίας Χριστοδουλοπούλου διασταυρώθηκε στους διαδρόμους της Βουλής με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χαιρέτησε όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας.



Δείτε τα βίντεο από τη συνάντηση









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης