Ζέστη στην Αττική και βροχές στα ορεινά της χώρας

Ζέστη στην Αττική και βροχές στα ορεινά της χώρας

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Συννεφιά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων στα βόρεια ορεινά - Μέχρι 5 μποφόρ οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο - Πως θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 

Ζέστη στην Αττική και βροχές στα ορεινά της χώρας
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς), 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο έως το μεσημέρι όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στρεφόμενοι σε νότιους μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.
Κλείσιμο

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη, 20 Αυγούστου

Αττική


Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά στο βορειοανατολικό Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και στα νότια 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
 
Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 21/8


Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή 22-23/8


Καιρός: στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 24/8


Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης