Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19:30 στη Βουλή των Ελλήνων και πλήθος πολιτών αναμένεται να κατακλύσει το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας - Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο χρυσός ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Πύρρος Δήμας 

Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα
«Μένουμε Ευρώπη». Με αυτό το αίτημα και υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου, χιλιάδες κόσμου έχει δηλώσει ότι θα δώσει το παρών απόψε στο Σύνταγμα. 

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19:30 στη Βουλή των Ελλήνων και πλήθος πολιτών αναμένεται να κατακλύσει το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Ανάμεσα στους απλούς πολίτες ενδέχεται να εμφανιστούν και να διαδηλώσουν και πολλοί πολιτικοί από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Λίγο πριν τις 19:00 έκλεισαν προληπτικά οι οδοί Σταδίου, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και η Λεωφ. Αμαλίας από τη Διάκου, καθώς στα Προπύλαια είναι σε εξέλιξη και συγκέντρωση αντιεξουσιαστών. Μάλιστα, η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Σταδίου, ενώ πριν από λίγη ώρα οι αρχές προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές.

Κλείσιμο
Στη συγκέντρωση για το «ναι» στην Ευρώπη, πάντως, θα μιλήσουν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο χρυσός ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Πύρρος Δήμας. 

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν κοινοποιήσει τη σημερινή εκδήλωση και καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα μέσα από τις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι  Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το παρών στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσει κι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη εκδήλωση της εν λόγω πρωτοβουλίας στις 22/06/2015 είχαν συμμετάσχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το παιδί του, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση αυτή, που έγινε μέσω facebook, αναφέρονται τα εξής: 
«Πολίτες της Αθήνας – Πολίτες της Ελλάδας

Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.  Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων.  Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες.  Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες. 

Αν επιτρέψουμε στον ακραίο αριστερό-δεξιό συρφετό, να εξοβελίσει τη χώρα από την Ε.Ε. και από το Ευρώ, ίσως στο μέλλον δημοκρατικές κυβερνήσεις, να εκλιπαρούν, χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία και η FYROM να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν για την επανένταξή της στην Ένωση. 

Με το δημοψήφισμα που αποφασίσθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ στους πολίτες τίθεται χωρίς αμφιβολία η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη. Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση ή η τρόικα, που ούτως ή άλλως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους. 

Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι "ηρωική πράξη αντίστασης" όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του. Δυστυχώς τολμά να θυσιάσει τον Λαό για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και της εξουσίας του. Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. 
Ας διατρανώσουμε λοιπόν και πάλι, την απόφασή μας να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, όπως κάναμε στις 18 και στις 22 Ιουνίου. Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.

Με τις σφυρίχτρες μας στο Σύνταγμα Τρίτη 30 Ιουνίου, 19:30 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»


Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί πως η παρούσα κινητοποίηση έρχεται ακριβώς μία ημέρα μετά την πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε "Όχι" στη λιτότητα. Λέμε "Όχι" στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε "Όχι" στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη», σημείωνε σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.΄
Το παρών στη συγκέντρωση, μάλιστα, έδωσαν και πολιτικοί της κυβέρνησης. Μεταξύ εκείνων, που παρευρέθησαν στο Σύνταγμα ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλατεία Συντάγματος για τον ίδιο λόγο κάλεσε και η πρωτοβουλία «Η απάντηση σε τελεσίγραφα είναι μία: "Όχι"» με πρόσκλησή της στο facebook. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης