H «κόκκινη» Αναστασία και οι τηλεστάρ ΣΥΡΙΖΑ

H «κόκκινη» Αναστασία και οι τηλεστάρ ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι τα καινούρια πρόσωπα για το τηλεοπτικό τοπίο που αναλαμβάνουν να προβάλουν
και να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο μέσω της ΕΡΤ και των υπόλοιπων καναλιών

H «κόκκινη» Αναστασία και οι τηλεστάρ ΣΥΡΙΖΑ
Μια νέα γενιά τηλεοπτικών προσώπων αναδύεται στην πρώτη γραμμή της προβολής, ιδιαίτερα χάρη στην αναγεννημένη ΕΡΤ. Η κρατική τηλεόραση λειτουργεί, μεταξύ άλλων, και ως εφαλτήριο για δημοσιογράφους που εμφορούνται από έκδηλο ενθουσιασμό όχι μόνο για τη χρυσή επαγγελματική ευκαιρία που τους προσφέρεται ώστε να διαπρέψουν στη μικρή οθόνη.

Θα έλεγε κανείς ότι το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των τηλεοπτικώς νεοφώτιστων προσωπικοτήτων είναι η ένθερμη -έως και μαχητική- τάση υποστήριξης του κυβερνητικού έργου.

Κλείσιμο
Συριζαία μέχρι το κόκαλο, η μαχητική Αναστασία θεωρεί τον εαυτό της ταγμένο στην υπόθεση της κοινωνικής ανατροπής

Διατηρώντας την ορμή και την αγωνιστική προθυμία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Αναστασία (Νατάσα) Γιάμαλη είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περσόνα που έφερε στην τηλεόραση ο άνεμος της αναζωογόνησης, ο οποίος φυσικά πνέει πάντοτε εξ αριστερών. Η πληθωρική, γεμάτη ενέργεια και πάθος Αναστασία ρίχνεται με ζήλο στην καθημερινή μάχη των τηλεοπτικών πάνελ υποστηρίζοντας με ζήλο την κυβερνητική πολιτική.



Παράλληλα, συνεχίζει την καυστική αρθρογραφία της στην εφημερίδα «Αυγή», είτε με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ γύρω από την εγχώρια και διεθνή επικαιρότητα (καλύπτει το διεθνές ρεπορτάζ και το υπουργείο Εξωτερικών), είτε με κείμενα λιγότερο τυποποιημένα, που διαπνέονται από μια εσάνς lifestyle, τόση όση ακριβώς χρειάζεται η «κόκκινη Αναστασία» ώστε να πικάρει με δηκτικό σαρκασμό τους «συντρόφους φιλελέδες και τις συντρόφισσες φιλελούδες», όπως αποκαλεί αυτούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο «Μένουμε Ευρώπη» την προηγούμενη Πέμπτη.



Η νεαρά, ευειδής, καστανόξανθη Αναστασία γνωρίζει την Ευρώπη από πρώτο χέρι, καθώς σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία. Η πανεπιστημιακή της διαδρομή ακολούθησε τη μελέτη της νομικής επιστήμης και της πολιτικής επικοινωνίας, την οποία σπούδασε μάλιστα στο περιβόητο ως «ιπποφορβείο του καπιταλισμού», πλην καθ’ όλα έγκριτο London School of Economics.



Αναστασία Γιάμαλη
Η πληθωρική Αναστασία Γιάμαλη είναι το πιο χαρακτηριστικό new entry στα τηλεοπτικά πάνελ


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η Αναστασία Γιάμαλη αρχικά εργάστηκε σε μια εταιρεία παραγωγής, ενώ το 2011 ξεκίνησε να συνεργάζεται ως μαθητευόμενη δημοσιογράφος στην «Αυγή», όπου και μυήθηκε στα μυστικά του λειτουργήματος όπως αυτό ασκείται στην πράξη.



Οσον αφορά στην κομματική της στράτευση, η γλυκιά Αναστασία προέρχεται από τη Νεολαία του Συνασπισμού, εν συνεχεία υπήρξε ενεργό μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα συμμετέχει στο τμήμα ΜΜΕ της παράταξης. Οπως λέει η ίδια, «είμαι Συριζαία μέχρι το κόκκαλο» και θεωρεί τον εαυτό της ταγμένο στην υπόθεση της κοινωνικής ανατροπής.

Το όνομά της εμφανίστηκε μεταξύ των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στον Νότιο Τομέα της Αττικής, καθώς η οικογένειά της κατοικεί στη Γλυφάδα, αν και οι καταβολές της είναι από τη Μάνη.



Ανδρέας Πετρόπουλος
Νέο τηλεταλέντο και ένθερμος υπερασπιστής των κυβερνητικών θέσεων ο ρεπόρτερ της «Αυγής»


Πέραν της εντυπωσιακής της παρουσίας στα εκάστοτε πάνελ σχολιασμού της επικαιρότητας, η Αναστασία έχει να επιδείξει ορισμένες δημοσιογραφικές επιτυχίες, όπως η αποκάλυψη των εγγράφων σχετικά με το διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τουρκία, όταν η τελευταία ήθελε να «δεσμεύσει» το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, είχε ξεκινήσει να «λέει ειδήσεις» στον καθρέφτη ήδη ως παιδίσκη, φορώντας τεράστια κόκκινα γυαλιά. Επομένως, η τηλεοπτική της πορεία ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη να καταλήξει στη λάμψη.



Κώστας Πουλακίδας
Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός συντάκτης της «Αυγής» δίνει  σκληρές μάχες από οποιοδήποτε τηλεοπτικό βήμα κι αν βρεθεί


Εστω και σε τόνους λιγότερο φλογερούς από την Αναστασία Γιάμαλη, αλλά με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος, οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι που έφερε στην τηλεόραση το ρεύμα των ημερών ανήκουν και αυτοί στο επιτελείο της «Αυγής» ή του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο.



Από το χαρτί στο γυαλί
Προφανώς, σύμφωνα με την εκτίμηση εκείνων που διαχειρίζονται την επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο αρχηγείο της Κουμουνδούρου, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι οι ενδεδειγμένοι για να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά και να αποκρούσουν τα επιχειρήματα των μνημονιακών αντιπάλων τους στις επάλξεις των τηλεοπτικών συζητήσεων. Η επιχειρηματολογία τους βασίζεται κυρίως στα ρεπορτάζ που ήδη έχουν δημοσιευτεί στην «Αυγή» και τα άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Μοιραία, χωρίς μεγάλη προϋπηρεσία στην τηλεόραση, οι άνθρωποι αυτοί κατ’ ανάγκη συνθέτουν τη νέα γενιά «τηλεαστέρων», οι οποίοι, αν και είναι καταξιωμένοι στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης, είναι σχετικά άμαθοι στη μάχη του τηλεοπτικού σχολιασμού και γι’ αυτό ενίοτε ο λόγος τους είναι αντιτηλεοπτικός. Ωστόσο, το στοιχείο αυτό ουδόλως ενοχλεί τα ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η προτεραιότητα -και το κριτήριο καταλληλότητας- είναι η σθεναρή υπεράσπιση και η προβολή της κυβερνητικής πολιτικής, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο όπου η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο για την επιβίωσή της.



Γιώργος Κυρίτσης

Από τους πρώτους που μπήκαν δυνατά στο πεδίο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιώργος Κυρίτσης, γνωστός αρθρογράφος της «Αυγής», στην οποία εργάζεται από το 1989, ενώ η φωνή του ακούγεται επίσης σε εκπομπές του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο.



Από τα μαθητικά του χρόνια ο Κυρίτσης υπήρξε μέλος της οργάνωσης Νεολαίας «Ρήγας Φεραίος», ενώ διετέλεσε μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από την «Αυγή» εργάστηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά «Μen» και «ΚΛΙΚ». Αρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στην «Athens Voice», ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Γαλέρα» και στην ιταλική εφημερίδα «Manifesto». 



Για τα δεδομένα της κυβερνητικής παράταξης, ο Κυρίτσης είναι από τους πλέον γνωστούς τηλεοπτικούς σχολιαστές, ενώ ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νεαρά, ευειδής, καστανόξανθη δημοσιογράφος παρά την ιδεολογική της τοποθέτηση έχει αποφοιτήσει από το  περιβόητο «ιπποφορβείο του καπιταλισμού», το έγκριτο London School of Economics



Ως νέο τηλεταλέντο και ένθερμος υπερασπιστής των θέσεων της κυβέρνησης μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων εμφανίζεται και ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Αν και δεν έχει μεγάλη παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές, πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος δημοσιογράφος μπορεί να δώσει μάχες μέχρις εσχάτων ακόμη και στην έδρα των τηλεοπτικών σταθμών που δεν ανήκουν στο φιλοκυβερνητικό μπλοκ.



Σε παρεμφερές μήκος κύματος εκπέμπει και ο Κώστας Πουλακίδας, δίνοντας σκληρές μάχες από οποιοδήποτε τηλεοπτικό βήμα κι αν βρεθεί. Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός συντάκτης της «Αυγής» εμπλουτίζει διαρκώς το βιογραφικό του με πληθώρα τηλεοπτικών εμφανίσεων σε περιορισμένης αλλά και σε μεγάλης εμβέλειας σταθμούς.



Στην καινούρια φρουρά των δημοσιογράφων που κλήθηκαν να εκφράσουν την κυβερνητική γραμμή, ενδέχεται το επόμενο διάστημα να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα. Οι εξελίξεις, άλλωστε, αυξάνουν τις ανάγκες ενημέρωσης, καθώς και τις θέσεις των σχολιαστών, οι οποίοι πληθαίνουν ακολουθώντας όχι μόνο την ανάγκη στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του, αλλά και τον προαιώνιο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης