Κύπρος: Δεν θα επενδύσει ξανά σε τράπεζες ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Κύπρος: Δεν θα επενδύσει ξανά σε τράπεζες ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

"Θα προσπαθήσουμε σίγουρα να πουλήσουμε κάτι για να ¨τσακίσουμε¨ το χρέος και να μπούμε μέσα σε μια αειφόρο ανάπτυξη, γιατί η Εκκλησία είναι ένας οργανισμός που δεν πεθαίνει και πάντοτε πρέπει να κάνει επενδύσεις»

Κύπρος: Δεν θα επενδύσει ξανά σε τράπεζες ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
«Όσο ζω, δεν πρόκειται να επενδύσω ξανά στις τράπεζες, αρκετά πάθαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας Κύπρου και τους τομείς, στους οποίους ενδιαφέρεται να επενδύσει μελλοντικά.

Ερωτηθείς για την αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συζητήσει τα οικονομικά της Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση της είναι σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι και παρά τις δυσκολίες, που εξακολουθούν να υπάρχουν, σε λίγα χρόνια αναμένεται να βγει από τα αδιέξοδα.

Συγκεκριμένα είπε ότι το χρέος της Εκκλησίας μειώθηκε κατά 20%, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα έσοδα.

"Θα προσπαθήσουμε σίγουρα να πουλήσουμε κάτι για να ¨τσακίσουμε¨ το χρέος και να μπούμε μέσα σε μια αειφόρο ανάπτυξη, γιατί η Εκκλησία είναι ένας οργανισμός που δεν πεθαίνει και πάντοτε πρέπει να κάνει επενδύσεις, πολύ χαμηλές ωστόσο, να μην κάνουμε ξανά το λάθος με τις Τράπεζες, που επενδύσαμε εκατοντάδες εκατομμύρια και ήρθε η ώρα που τα χάσαμε", ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαριτολογώντας, ανέφερε ότι η Εκκλησία μέσα σε τρία με πέντε χρόνια θα καταφέρει να βγει από το "μνημόνιο".

Συμπλήρωσε ότι οι επενδύσεις πλέον της Εκκλησίας θα είναι πολύ προσεκτικές, ενώ όσον αφορά τις εταιρείες της, "όσες δεν είναι κερδοφόρες θα τις κλείνουμε και όσες είναι θα τις αναπτύσσουμε", είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Κλείσιμο

"Υπάρχουν πολλοί τομείς να επενδύσουμε, όπως ο τουρισμός και η ενέργεια", συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μέσα στα μελλοντικά σχέδια της Εκκλησίας είναι και η δημιουργία νέου ζυθοποιείου της ΚΕΟ. "Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε απότομες κινήσεις", κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης