Σε κακή κατάσταση, αλλά ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας ένας 58χρονος αγρότης που ξυλοκοπήθηκε με ανεξήγητη αγριότητα από έναν συγχωριανό του με τον οποίο έχει χρόνιες κτηματικές διαφορές.
Δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν έντονα όταν συναντήθηκαν στην περιοχή Χελμόλακκα όπου και οι δύο διατηρούν κτήματα τα οποία συνορεύουν και ο ένας διεκδικεί από τον άλλο εκτάσεις. Αρχικά, ο 44χρονος δράστης εξύβρισε το θύμα, στη συνέχεια όμως του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει αλύπητα με γροθιές και κλωτσιές!
Αμέσως μετά, ο 44χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται από τους αστυνομικούς στους οποίους κατήγγειλε την επίθεση ο 58χρονος από την περιοχή του Καρδαμά, όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ωστόσο, παρά τις έρευνες, τα ίχνη του έχουν χαθεί.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι