Πρώτοι ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ της ευημερίας, πρώτοι και στα χρόνια ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πρώτοι ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ της ευημερίας, πρώτοι και στα χρόνια ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκινούσε η προσπάθεια του «ΘΕΜΑτος», κανένας από το εκδοτικό-πολιτικό κατεστημένο δεν ανησύχησε. Ολοι πίστευαν ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες επιτυχίας και πολύ περισσότερο πως το «ΘΕΜΑ» δεν θα μπορούσε να ανατρέψει τόσο γρήγορα και τόσο ισοπεδωτικά την εφησυχασμένη τάξη του ελληνικού Τύπου.

Πρώτοι ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ της ευημερίας, πρώτοι και στα χρόνια ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Είχαν, άλλωστε, προηγηθεί αρκετές απόπειρες να ανατραπεί μια κατάσταση που έδειχνε παγιωμένη. Και, παρότι επενδύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πλημμύρισαν με χαρτί τα περίπτερα και μετακλήθηκαν ξένοι ειδικοί, καμία εξ αυτών δεν άντεξε στο σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον των κυριακάτικων εκδόσεων. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες γεννήθηκε το «
ΘΕΜΑ» και παρότι ήταν εποχές ευημερίας και το χρήμα έρρεε άφθονο, η προσπάθεια άρχισε αλλιώς. Δεν στηρίχτηκε στα κεφάλαια που αφειδώς προσφέρονταν τότε, αλλά προτίμησε να «επενδύσει» στη σκληρή δουλειά, στην πρωτοτυπία, στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία, στην ψυχή και την καρδιά. Και αποδείχτηκε πως ήταν τα μεγαλύτερα εχέγγυα για την επιτυχία. 
Χάρη, άλλωστε, στη δική σας εμπιστοσύνη και στην αγάπη που απλόχερα μας δείξατε εμπράκτως τα δέκα αυτά χρόνια, είμαστε εδώ.

Με ειρωνεία αντέδρασαν οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές μας όταν πληροφορήθηκαν το παράτολμο -για τα δικά τους μέτρα- εγχείρημα. Οι πιο φιλικοί προς την προσπάθεια αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της «άγνοιας κινδύνου». Οι άλλοι προεξοφλούσαν το άδοξο τέλος, αλλά στον χρόνο που εκείνοι είχαν ορίσει ως ημερομηνία λήξης το «
Κλείσιμο
ΘΕΜΑ» είχε καταλάβει την κορυφή στους πίνακες κυκλοφορίες των εντύπων της Κυριακής και δέκα χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια θέση, κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρωτιά και στη διαδικτυακή ενημέρωση με το protothema.gr.

Οταν διαψεύστηκαν οι προβλέψεις, απέδωσαν την άνοδό μας στη συγκυρία. Και όταν αυτή η εικασία απεδείχθη… ασεβής πόθος, άρχισαν να ανησυχούν. Στην αρχή μάς πολέμησαν συκοφαντώντας μας με κάθε τρόπο και βάζοντας κάθε είδους εμπόδια. Εν συνεχεία προσπάθησαν να μας αντιγράψουν.

Μάταια όμως. Η συνταγή του «ΘΕΜΑτος» δεν αντιγράφεται και, όπως απέδειξε η δεκαετία που περάσαμε μαζί -εμείς και εσείς-, αντέχει στον χρόνο. 

Χάρη, άλλωστε, στη δική σας εμπιστοσύνη και στην αγάπη που απλόχερα μας δείξατε εμπράκτως τα δέκα αυτά χρόνια, είμαστε εδώ. Ολοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί και πάντα πρώτοι. Οπως την εποχή της ευημερίας, έτσι και τώρα, στην περίοδο της κρίσης, είστε δίπλα μας και αυτό έχει τεράστια σημασία. Γιατί η δική σας αναγνώριση και στήριξη -που προσπαθούμε όσο μπορούμε να σας την επιστρέφουμε με τη δουλειά μας- χαρίζει τη δύναμη εκείνη που χρειαζόμαστε για να παραμένουμε σταθεροί και απαρασάλευτοι στην κορυφή που εσείς μας αναδεικνύετε κάθε Κυριακή.

Για τη δεύτερη δεκαετία του «ΘΕΜΑτος», στην οποία μπαίνουμε, το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι θα μείνουμε αυστηρά προσηλωμένοι στο μετερίζι της ενημέρωσης μαχητικοί, αποκαλυπτικοί, ανεξάρτητοι και ασυμβίβαστοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης