Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού

Οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν το νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης - Εξετάζουν τον τρόπο ένταξης του νοσοκομείου των φυλακών στο ΕΣΥ 

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού
Τον τρόπο ένταξης του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ αναζητούν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κρατούμενους.
 
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το μεσημέρι της Τετάρτης «σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνώνται όλες οι παράμετροι προκειμένου το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ με στόχο», ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι «η διασφάλιση των παροχών υγείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης».
 
Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων για την υλοποίηση του στόχου αυτού, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων.
 
Κλείσιμο
Βελτιωμένες, αλλά όχι καλές συνθήκες νοσηλείας είδαν οι δύο υπουργοί
 
Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα και επιπλέον να μπορούν να συγκρίνουν τι αλλαγές έχουν γίνει –  ο κ. Ξανθός με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο πριν από δύο χρόνια.
 
Η άμεση διαπίστωση, όπως ανέφεραν, ήταν ότι οι συνθήκες που είχε αποτυπώσει σε επίσκεψή του κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας έχουν ελαφρώς βελτιωθεί. Ωστόσο, η συνολική εικόνα κρίθηκε απαράδεκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.


 
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται 15, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους.


 
Όσον αφορά τη στελέχωση, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 11 νοσηλευτές ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20, δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος ενώ απαραίτητες είναι οι προσλήψεις στο οδοντιατρείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο.
 
Επιπλέον, το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ασθενοφόρο. Όπως επισημάνθηκε, το ΕΚΑΒ σπανίως δίνει προτεραιότητα στις φυλακές με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 4 ασθενείς.
 
Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν  απινιδωτή από τους τρεις που θα έπρεπε να υπάρχουν ενώ πολύ σοβαρή είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης