Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Καθηγητής είχε κόψει... ταρίφα για τους βαθμούς στους φοιτητές του!

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Καθηγητής είχε κόψει... ταρίφα για τους βαθμούς στους φοιτητές του!

Για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ, για να βάλει «6» ζητούσε 250 ευρώ, ενώ το «άριστα» στοίχιζε 400 ευρώ!

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Καθηγητής είχε κόψει... ταρίφα για τους βαθμούς στους φοιτητές του!
Ειδικές τιμές για να... περάσουν το μάθημα οι φοιτητές του είχε βγάλει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Το ποσό μάλιστα, είχε να κάνει άμεσα με τον βαθμό που ήθελαν οι φοιτητές.

Για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ, για να βάλει «6» ζητούσε 250 ευρώ, ενώ το άριστα στοίχιζε 400 ευρώ! 
Κλείσιμο

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο καθηγητής απολύθηκε οριστικά από το πανεπιστήμιο.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, ποινή που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ.

Σχετικά, από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου υπογραμμίζονται τα εξής:

«Η απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου, αλλά και ο σεβασμός προς την έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος και την αυτονόητη ηθική υποχρέωση της προσωπικής ακεραιότητας και αυτοπροστασίας του κύρους των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελούν αρχές απολύτως σεβαστές στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν ανέκυψε η μεμονωμένη περίπτωση καθηγητού -η οποία απασχολεί τα μέσα δημοσιότητας- την αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων. Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την εν λόγω περίπτωση και από πλευράς του ΠΑΜΑΚ, στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού προς τις αποφάσεις της, ελήφθησαν στον κατάλληλο χρόνο τα εκ του νόμου και του Πειθαρχικού Δικαίου επιβαλλόμενα μέτρα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης