Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού

Είχε ξυλοκοπηθεί στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο προ δύο εβδομάδων - Έπειτα από τη διαπίστωση των σοβαρών τραυμάτων του, οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισαν ο ασθενής να μεταφερθεί άμεσα στο 401, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φίλαθλος του Εθνικού
Απεβίωσε ο φίλαθλος του Εθνικού, Κωνσταντίνος Κατσούλης, 
ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έπειτα από σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου ο τοπικός Ηρόδοτος «φιλοξενούσε» την ομάδα, στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής.

Έπειτα από τη διαπίστωση των σοβαρών τραυμάτων του, οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισαν ο ασθενής να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Η αεροκομιδή του άτυχου φιλάθλου, που δέχτηκε την επίθεση οπαδών του Ηροδότου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της αγαπημένης του ομάδας με το σύλλογο της Αλικαρνασσού, στήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ. (Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ
 και
εδώ).


Γ. Ανδριανός: Η Πολιτεία είναι σε διαρκή πόλεμο με τη βία
Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε λόγο για έναν νέο άνθρωπο που χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανό, ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη, «πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη, ενώ από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις - σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή», ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τους φίλους του θύματος.


Γιάννης Μώραλης: Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο
Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
«Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς.
Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί δικαιοσύνη». 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Γύρω στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα, όταν λιγοστοί οπαδοί του Ηροδότου -από την απέναντι κερκίδα- πήγαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν 15-20 φίλαθλοι του Εθνικού.

Εκεί προσπάθησαν να πάρουν το πανό που κρατούσε ο εν λόγω φίλαθλος του Εθνικού, χτυπώντας τον με μπουνιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Το παιχνίδι διακόπηκε, μετά από προτροπή του αρχηγού του Εθνικού, Μανώλη Λύγκου, προς το διαιτητή της αναμέτρησης, με το γιατρό του Εθνικού να προσφέρει, αρχικά, τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο φίλαθλο, μέχρις ότου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - που στο μεταξύ είχε κληθεί - προκειμένου να τον μεταφέρει στο «Βενιζέλειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως γνωστοποίησε η πλευρά του Εθνικού, επρόκειτο για τον Κωνσταντίνο Κατσούλη κάτοικο Πειραιά.Αρχικά είχε γίνει λόγος για ανεύρυσμα που προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως όλα προκλήθηκαν από τον άγριο ξυλοδαρμό του.Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού. Πρόκειται για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Λόλη.

Για την επίθεση έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία, σε αθλητική εγκατάσταση, αλλά η υπόθεση παίρνει πλέον άλλη τροπή μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσούλη. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης