Αγιο Ορος: Σκοτώθηκε μοναχός προσπαθώντας να σώσει δύο πυροσβέστες

Αγιο Ορος: Σκοτώθηκε μοναχός προσπαθώντας να σώσει δύο πυροσβέστες

Πυροσβεστικό όχημα και αυτοκίνητο έπεσαν σε χαράδρα όταν υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μοναχός

Αγιο Ορος: Σκοτώθηκε μοναχός προσπαθώντας να σώσει δύο πυροσβέστες
Τραγική κατάληξη είχε για ένα μοναχό η προσπάθειά του να σώσει δύο πυροσβέστες. Ο μοναχός Αθανάσιος της Μονής Χιλανδραρίου δεν δίστασε ούτε στιγμή να ρισκάρει ακόμα και την ίδια του τη ζωή όταν είδε ένα πυροσβεστικό όχημα να πέφτει σε χαράδρα.

Το σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ορους. Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου νεκρός είναι ο μοναχός Αθανασίος, της Μονής Χιλανδαρίου και τραυματισμένοι δύο πυροσβέστες. Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες περιπολούσαν στην περιοχή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν το πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαράδρα μετά την υποχώρηση του εδάφους. Ο άτυχος μοναχός που είδε το συμβάν έσπευσε με το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει τους δύο νέους, με αποτέλεσμα να πέσει και ίδιος στη χαράδρα και να χάσει τη ζωή του.

Κλείσιμο
Αμέσως έσπευσε στην περιοχή όχημα για την διάσωση του μοναχού ο οποίος απεγκλεβίστηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σφυγό και λίγο μετά υπέκυψε.

Με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα οι δύο πυροσβέστες


Πάντως, οι δύο πυροσβέστες νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα.

Οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου.

«Οι γιατροί του 424 μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα για την κατάσταση της υγείας των δύο πυροσβεστών πριν περάσουν δύο 24ωρα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι είναι πολυτραυματίες και φαίνεται ότι είναι εκτός κινδύνου αλλά κανείς δεν μπορεί να πει κάτι οριστικό πριν περάσουν 48 ώρες», είπε ο συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποστράτηγος Δημήτρης Πιερράκος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης