Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που διέπραξε 14 διαρρήξεις

Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που διέπραξε 14 διαρρήξεις

Από τον περασμένο Μάιο είχαν «χτυπήσει» πέντε ναούς και παρεκκλήσια, έξι επιχειρήσεις και ένα σπίτι 

Ξάνθη: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα που διέπραξε 14 διαρρήξεις
Τα... εκτελεστικά όργανα της σπείρας που είχε ρημάξει τις εκκλησίες και τα καταστήματα στην πόλη της Ξάνθης, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας τη στιγμή που πραγματοποιούσαν την 15η κατά σειρά διάρρηξη από τον περασμένο Μάιο. Όμως, ο «εγκέφαλος» και καθοδηγητής τους δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Οι δυο νεαροί Έλληνες ηλικίας 18 και 20 χρόνων που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς και άλλες φορές τους αστυνομικούς για κλοπές, συνελήφθησαν τη στιγμή που είχαν διαρρήξει μια επιχείρηση και είχαν αρπάξει από το εσωτερικό μια ηλεκτρονική συσκευή, δυο... κολόνιες και άλλα μικροαντικείμενα που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της. Στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκαν, αποκαλύφθηκε ότι αρχηγός τους ήταν ένας 42χρονος ο οποίος αναζητείται.

Στο διάστημα της δράσης της, τα μέλη της σπείρας είχαν «χτυπήσει» πέντε ναούς και παρεκκλήσια, έξι επιχειρήσεις και ένα σπίτι στην πόλη και σε χωριά της Ξάνθης και είχαν κλέψει δύο μοτοσικλέτες, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα παρεκκλήσι χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από τη λεία τους, που περιλάμβανε 302 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, έξι χρυσούς σταυρούς, ένα γεωργικό εργαλείο, πέντε μπουκάλια κρασί, πέντε μπουκάλια λάδι και φιάλες αναψυκτικών και ποτών, βρέθηκαν μόνο μια από τις κλεμμένες μηχανές, ο φορητός υπολογιστής και το γεωργικό εργαλείο. Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης και η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους συνεχίζεται.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης