Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη δίπλα σε οικισμό

Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη δίπλα σε οικισμό

Δύο αεροσκάφη - τρία ελικόπτερα και πάνω από 150 πυροσβέστες στο σημείο - Παραμένει σε κίνδυνο ο οικισμός στη Διψέλιζα - Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής - Δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων οι ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς σε ένταση και διεύθυνση

Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη δίπλα σε οικισμό
Μεγάλη έκταση πήραν οι δύο φωτιές που ξέσπασαν με διαφορά περίπου μισής ώρας στις θέσεις Σάκκα και Λάκιζα της Κερατέας. 



Στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σινούκ. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι στο έργο των πυροσβεστών ενισχύεται με πυροσβεστικά οχήματα και από άλλες περιοχές της χώρας, σε πρώτη φάση όσον αφορά στα εναέρια μέσα, όπως για παράδειγμα από την βάση της πυροσβεστικής στην Ανδραβίδα.  

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή, οι δυο φωτιές έχουν σχεδόν ενωθεί και «κοιτούν» προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ οι νότιοι άνεμοι την σπρώχνουν προς έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Κερατέας, στην περιοχή Διψέλιζα. 



Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποια από τα σπίτια.

Πάντως, οι άνεμοι δυσκολεύουν πολύ το έργο των δυνάμεων, καθώς οι συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσης και της έντασης, αλλάζουν και τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Έτσι, οι πυροσβέστες είναι συνεχώς σε επιφυλακή παρά το ότι γύρω στις 7 το απόγευμα η εικόνα ήταν αρκετά καλύτερη: «Δεν έχουμε άμεση απειλή για τα σπίτια γιατί έχουμε φροντίσει να τα περιφρουρούμε, δηλαδή υπάρχουν δυνάμεις εκεί που όταν γυρνά η φωτιά προς το μέρος τους την αποτρέπουν» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Τσόγκας. 



Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως είπε ο δήμαρχος στο protothema.gr, καθώς οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και τα αεροσκάφη που επιχειρούν, κάνουν τους υπεύθυνους να είναι σχετικά αισιόδοξοι. 



Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική έχουν τεθεί «σε γενική επιφυλακή», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας. 

Η φωτιά κατακαίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, όμως εδώ και λίγη ώρα έχει επεκταθεί και σε δασική έκταση με πεύκα.



Οι φωτιές ξέσπασαν στις 14:55 και στις 15:26 σε κοντινά σημεία. Ο κ. Λεβαντής δηλώνει στο protothema.gr: «Είναι εμπρησμός, τα σημεία είναι σε απόσταση πάνω 500 μέτρα το ένα από το άλλο, στην ίδια κατεύθυνση». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μεταδίδει η ΝΕΡΙΤ, η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονται εκεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης