ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Και ο Γιάννης Μιχελάκης πάει στη Λήμνο

Και ο Γιάννης Μιχελάκης πάει στη Λήμνο

Στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας - Σε ετοιμότητα ο Στρατός και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο

Και ο Γιάννης Μιχελάκης πάει στη Λήμνο
Για τη Λήμνο αναχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση έπειτα από τον δυατό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στο γραφείο του λόγω της προετοιμασίας των αυριανών εκλογών, έθεσε σε άμεση ετοιμότητα τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης.

Στη Λήμνο με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ ενώ στη Σαμοθράκη επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν οι Διοικητές της Πρώτης Στρατιάς και του Τέταρτου Σώματος Στρατού.
Σε ετοιμότητα ο Στρατός και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Κλείσιμο

Σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση -αν τυχόν απαιτηθεί- έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού εντάσεως 6,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στο Βόρειο Αιγαίο. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο από τον οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς ότι καμία στρατιωτική μονάδα ή εγκατάσταση δεν έχει πληγεί από το σεισμό και βεβαίως ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των στρατιωτικών των περιοχών αυτών, καθώς και με τοπικούς παράγοντες και φορείς για άμεση ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης