«Δεν σε τιμά όπως ντύνεσαι»: Επίθεση Αμβρόσιου στην Πιπιλή

«Δεν σε τιμά όπως ντύνεσαι»: Επίθεση Αμβρόσιου στην Πιπιλή

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στη βουλευτή της ΝΔ

Εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στο αεροδρόμιο της Γλασκόβης
«Δεν σε τιμά όπως ντύνεσαι»: Επίθεση Αμβρόσιου στην Πιπιλή
Μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία αξίωσε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να καθαιρέσει το Μητροπολίτη, με αφορμή όσα είπε εκείνος κατά του κ. Δήμου σχετικά με το Άγιο Φως, ο κ. Αμβρόσιος της απαντά με μια επιστολή σε υψηλούς τόνους.

Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου
Συγκεκριμένα, σε απάντησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει: 

Κλείσιμο
«Αγαπητή Κυρία Πιπιλή, 

Σας παρακαλώ,
1. Να κοιτάξτε τα οίκου σας πρώτα και να μη σπεύδετε σε υποδείξεις σε ζητήματα μη αρμοδιότητός σας, όπως συνηθίζετε μερικοί πολιτικοί να υποδεικνύετε σε άλλους, πολλώ μάλλον δε σε εκκλησιαστικά ζητήματα, γιατί εκτίθεσθε καταδεικνύοντας σοβαρότατη έλλειψη βασικών γνώσεων. Η καθαίρεση Αρχιερέως ομοτίμου και «ίσου προς ίσους» (primus inter pares) με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεπισκόπους του Αρχιερείς, δεν επιτάσσει τόσο «δημοκρατικές» διαδικασίες όπως αυτές που επικαλείσθε, όπως είναι φερειπείν οι καθαιρέσεις ή διαγραφές από τον πολιτικό αρχηγό της παράταξης που ανήκουν, των εκλεγμένων από τους πολίτες βουλευτών, επειδή είτε διαφωνούν με την πολιτική των μνημονίων ή της παρατάξεως, ή τις πολιτικές αποφάσεις του κάθε αρχηγού. Η Εκκλησία δεν είναι «παράταξη πολιτική», αλλά Θεοϊδρυτός Οργανισμός από τον ίδιον τον Χριστό και μόνος αρχηγός κεφαλή είναι ο Αναστάς Θεάνθρωπος, Χριστός.

2. Να σέβεσθε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Υπηρετώντας τη «Δημοκρατία» στο Κοινοβούλιο, εσείς καταδεικνύετε ανοίκεια με τις αρχές της Δημοκρατίας (π.χ. «ελευθερία της εκφράσεως» - πόσο μάλλον της ανεξάρτητης συνειδήσεως και δη πολιτικής) εξοικείωση με φασιστικές διαθέσεις και συμπεριφορές! Το Σύνταγμα μας παρέχει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελευθέρως τη γνώμη μας, πόσο μάλλον οι Αρχιερείς που ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δίδουμε τη νενομισμένη διαβεβαίωση διαφύλαξης του Συντάγματος, άμα τη εκλογή μας. Αν έχετε αντίρρηση, αντί να υποδεικνύετε πρωτίστως εσείς που θα πρεπε να την εγγυάσθε, αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατηγορώντας για φασίστες αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε αγνοώντας τα ισχύοντα, τεκμηριώστε την άποψή σας με επιχειρήματα, αφού ενημερωθείτε. Ο Δημοκρατικός Διάλογος ακόμη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και τα εκκλησιαστικά κείμενα, νόμοι και διατάξεις διατίθενται ευρέως στα βιβλιοπωλεία. 

3. Προσπαθείστε παρακαλώ να διορθώσετε τον τρόπο συμπεριφοράς των κ.κ. βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο. Λίγες ημέρες πρίν από πολύ υψηλόβαθμα πρόσωπα της Βουλής ακούσθηκαν χυδαίες ύβρεις! Ντρέπομαι να μεταφέρω εδώ τις λέξεις, που ακούσθηκαν εκεί! Σας παραπέμπω στην εφημερίδα «kontra news» της 1ης Απριλίου.

4. Τέλος, εκτός από τη λεκτική συμπεριφορά, παρακαλούμε να προσέξετε ολίγον και για την αξιοπρεπή εφάμιλλη του αξιώματος που ψηφοφόροι σας εμπιστεύτηκαν, σύνολη παρουσία σας. Διοτι εκτός από τις κακές λέξεις υπάρχουν και κακές εμφανίσεις! Το ντύσιμό σας, όπως παρουσιάζεσθε στην παραπάνω φωτογραφία σας, δεν σας τιμά! Ντυθείτε, λοιπόν, πρώτα σεμνά και με αξιοπρέπεια! Έπειτα ελάτε να διορθώσετε τον τρόπο της εκφράσεώς μου. Τελεία και παύλα οι κουβέντες μου μαζί σας!» καταλήγει η επιστολή τού Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης