Κατάσταση «πολιορκίας» για την τρομοκρατία: Ετοιμη ομάδα δράσης έχει ο Ξηρός

Κατάσταση «πολιορκίας» για την τρομοκρατία: Ετοιμη ομάδα δράσης έχει ο Ξηρός

Εμφύλιος στη «17Ν» αλλά και στην κυβέρνηση: Βολές Αθανασίου κατά Δένδια για την απόδραση, ενώ Κουφοντίνας-Σάββας «αποκηρύσσουν» τον Χριστόδουλο

Κατάσταση «πολιορκίας» για την τρομοκρατία: Ετοιμη ομάδα δράσης έχει ο Ξηρός
Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται πλέον οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθώς καθημερινά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες που ενισχύουν το σενάριο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και την πιθανή σύμπραξή του με νεώτερα και ασύλληπτα ή διαφεύγοντα μέλη ενόπλων οργανώσεων.

Τελευταία στον κατάλογο των ενδείξεων η πληροφορία ότι ο «Μανώλης» της «17Ν» εκμυστηρεύτηκε - πριν την απόδρασή του - σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πως «δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Οι ίδιες πηγές της αστυνομίας συμπληρώνουν ότι το άτομο αυτό άκουσε τον Ξηρό να του αποκαλύπτει ότι υπάρχει έτοιμη ομάδα για δράση.

Στη λογική αυτή εξάλλου κινούνται οι καθημερινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο πρόσωπα που πιθανώς να αποτελούν την ομάδα υποστήριξης του Ξηρού. Μέσα σε τρεις ημέρες έχουν γίνει δεκάδες έλεγχοι σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν συλληφθεί επτά άτομα.

Παράλληλα οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αναθεωρούν συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας για τους θεωρούμενους «κόκκινους» στόχους έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή τους και στις συναντήσεις και τις επίσημες επισκέψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Κλείσιμο

Η «17Ν» αποκηρύσσει τον Χριστόδουλο

Την ίδια ώρα μόνο απαρατήρητες δεν μπορεί να περάσουν οι συνεχόμενες «παρεμβάσεις» καταδικασθέντων μελών της «17 Νοέμβρη» που είτε αποκηρύσσουν είτε εκφράζουν την ανησυχία τους για τον δραπέτη πρώην σύντροφό τους.

Ηχηρότερη όλων η παρέμβαση του Δημήτρη Κουφοντίνα, του θεωρούμενου νο2 της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει με επιστολή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και απευθυνόμενος σε όποιον θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν, ότι η «17 Νοέμβρη» έχει τελειώσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Πιο προσωπική ήταν η παρέμβαση του Σάββα Ξηρού ο οποίος μιλώντας στον Alpha 9,89 προειδοποίησε τον αδελφό του ότι «διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο» προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω». Και αυτός, όμως, συντάχθηκε με την άποψη Κουφοντίνα για το τέλος της 17Ν λέγοντας ότι «η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν» και ότι «τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση».

Το πρώτο «σπρώξιμο» στην αποδόμηση της θεωρίας συνέχισης της «17Ν» είχε δώσει ο θεωρούμενος αρχηγός της οργάνωσης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, εκφράζονας τη θεωρία ότι υπήρξε συνωμοσία ΕΥΠ και CIA για την απόδρασή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Συνεχίζονται τα υπονοούμενα ανάμεσα σε Αθανασίου και Δένδια

Για την ώρα, πάντως, το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει καταφέρει ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι να προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές με πρωταγωνιστές τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Οι δύο υπουργοί παρά την εντολή Σαμαρά τις πρώτες ημέρες μετά την απόδραση Ξηρού, όταν και τους κάλεσε στο Μαξίμου να ρίξουν τους τόνους και να σταματήσουν τις διαρροές, δεν έδειξαν να συμμορφώνονται παρά τις αρχικές ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Λάδι στη φωτιά έριξε την Πέμπτη ο κ. Αθανασίου ο οποίος με συνέντευξή του από τη μια παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη από την πλευρά του τριμελούς συμβουλίου που χορήγησε τις άδειες στον Ξηρό και από την άλλη ανέφερε ότι «θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή».Ερωτηθείς, δε, «γιατί πιστεύετε ότι δεν παρακολουθούταν» ο κ. Αθανασίου απαντά: «Δεν το ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι θα παρακολουθείτο». Το βράδυ της Πέμπτης «απάντηση» ανέλαβαν να δώσουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι σημείωναν με νόημα ότι οι παρακολουθήσεις δεν είναι σύννομες και προσέθεταν ότι ήταν εισαγγελέας αυτός που άναψε το «πράσινο φως» για τις άδειες του Ξηρού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης