Η Ryanair υπόσχεται να δημιουργήσει 2.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η Ryanair υπόσχεται να δημιουργήσει 2.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν τοπικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιες ειδικότητες θα ζητήσει η αεροπορική και ποια προσόντα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι

Η Ryanair υπόσχεται να δημιουργήσει 2.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα
Η Ryanair προσγειώνεται στην Ελλάδα και εμμέσως δημιουργεί 2.800 θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν τοπικά, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε επαγγέλματα συναφή προς τις δραστηριότητες της αεροπορικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2014 η Ryanair θα ανοίξει δύο νέες βάσεις στην Ελλάδα: Στη Θεσσαλονίκη (2η ελληνική της εταιρείας και 63η των Ιρλανδών σε όλο τον κόσμο) και στην Αθήνα (3η ελληνική βάση και 64η παγκοσμίως).

Στη Θεσσαλοίκη θα μετασταθμεύει ένα αεροσκάφος της Ryanair το οποίο θα εξυπηρετεί τρεις νέους προορισμούς (Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, 16 συνολικά). Οι Ιρλανδοί υποστηρίζουν ότι από τη Θεσσαλονίκη θα διακινούν ετησίως 1.6 εκατομμύρια επιβάτες και σχεδιάζουν να εξυπηρετούν ακόμη 1,2 εκατομμύρια επιβάτες από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Κλείσιμο
Στην Αθήνα θα μετασταθμεύουν από τον απρίλιο δύο αεροσκάφη της Ryanair τα οποία θα εξυπηρετούν έξι νέους προορισμούς προς: Χανιά, Λονδίνο (Στανστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Αθροιστικά, τα στελέχη της Ryanair υποστηρίζουν ότι ετησίως από τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα διακινούνται συνολικά 2,8 εκατομμύρια επιβάτες. Με βάση έκθεση του ACI, ο οποίος βεβαιώνει περίπου 1000 θέσεις εργασίας σε διεθνη αεροδρόμια για καθε ένα εκατομμύριο επιβάτες, στη Ryanair υποστηρίζουν ότι από την διακίνηση των 8 εκατομμυρίων επιβατών θα δημιουργηθούν 2.800 νέες θέσεις εργασίας τοπικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε επαγγέλματα που θα υποστηρίζουν την εξυπηρέτηση και διακίνηση των επιβατών ανεξάρτητα από τις θέσεις εργασίας στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η Ryanair θα προκηρύξει και ορισμένες θέσεις εργασίας οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας μέσα στον Φεβρουάριο και σε αυτήν θα περιγράφονται οι θέσεις, αλλά και οι απαιτήσεις.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, να διαθέτουν διαβατήριο της ΕΕ και φυσικά να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση.

Η Ryanair ανοίγει τις συγκεκριμένες θέσεις λόγω της δημιουργίας των δύο σταθμών της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικότητες που ζητά η εταιρεία σύμφωνα με την εφημερίδα είναι:

πιλότοι
αεροσυνοδοί
ιπτάμενοι φροντιστές
μηχανικοί
προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)
προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης