Κέρκυρα: Σε αργία οι συνδικαλιστές που «φυλάκισαν» τους επιθεωρητές Υγείας

Κέρκυρα: Σε αργία οι συνδικαλιστές που «φυλάκισαν» τους επιθεωρητές Υγείας

Οργή Γεωργιάδη που διέταξε ΕΔΕ τονίζοντας ότι το ΕΣΥ δεν χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους - Τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, για να μην κάνουν ελέγχους

Παίρνει «φωτιά» το καλάθι της νοικοκυράς
Κέρκυρα: Σε αργία οι συνδικαλιστές που «φυλάκισαν» τους επιθεωρητές Υγείας

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, όταν κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, πήγε να πραγματοποιήσει έλεγχο εφημερίας, αλλά προπηλακίστηκε από συνδικαλιστές που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τους εγκλωβίσουν σε χώρο του κτηρίου. 

Το πρωτοφανές περιστατικό εξόργισε τον υπουργό Υγείας ο οποίος είπε πως θα διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

«Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές», πρόσθεσε. 

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης όταν δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας θέλησαν να κάνουν τον καθιερωμένο έλεγχο για την παρουσία του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εφημερίας. 

Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή τον συνδικαλιστών και με φωνές και ύβρεις διώχτηκαν κακήν κακώς. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο, για να μην προχωρήσουν σε ελέγχους, ενώ τους χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητους» και τους είπαν ότι αυτό που κάνουν «δεν είναι σωστό ηθικά».

«Δε μας άφησαν να κάνουμε τον έλεγχο στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε από τον γενικό επιθεωρητή. Δε μας άφηναν να μπούμε μέσα», είπε νωρίτερα μιλώντας στο Mega, η Ρέα Μεσολογγίτου, επόπτης του υπουργείου Υγείας.

Τελικά, ο έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από  αρκετές ώρες με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικής δύναμης κάτω από τις αποδοκιμασίες των συνδικαλιστών εργαζομένων. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης