Οδοφράγματα στην οδό Κωνσταντινουπολεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έστησαν το απόγευμα εξαγριωμένοι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Τα άτομα ξεκίνησαν από το ύψος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο να ανάβουν φωτιά σε κάδους και να εφοδιάζονται με άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, πέτρες, τούβλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.
Λίγο πριν τις 19.30 αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα από φλεγόμενο κάδο.
Δείτε βίντεο:
Δεν υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ και τα άτομα συνέχισαν επί ώρα να πυρπολούν κάδους κατά μήκος της οδού και να φωνάζουν συνθήματα, για να προκαλέσουν τους αστυνομικούς να επέμβουν.
Κλείσιμο
Θυμίζεται πως είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, η συγκεκριμένη διαδήλωση ξεκίνησε λίγο νωρίτερα, έξω από το Ιπποκράτειο, με τη συμμετοχή ατόμων και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ένταση υπήρξε και εκεί, με αποτέλεσμα να γίνουν έξι προσαγωγές.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους