Λάρισα: Σε σπίτι «φρούριο» με αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη για δεκαετίες η μητέρα της

Λάρισα: Σε σπίτι «φρούριο» με αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη για δεκαετίες η μητέρα της

Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει σήμερα συγγενής της 76χρονης γυναίκας που κρατούσε την κόρη της κλεισμένη μέσα στο σπίτι για δεκαετίες - Το 1980 το κορίτσι είχε διαγνωστεί με διαταραχή αυτισμού

larisa_51xroni_art
Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δράμα που ζούσε η 51χρονη γυναίκα την οποία κρατούσε φυλακισμένη η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι τους στην Λάρισα.

Ολα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν η 76χρονη μητέρα της εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού τους την ώρα που επέστρεφε από την αγορά.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η 51χρονη κόρη της και όπως διαπιστώθηκε η άτυχη γυναίκα ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού.

Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Κλείσιμο
Η κατάσταση για την 51χρονη επιδεινώθηκε το 2000 όταν έχασε τον πατέρα της. Από τότε σταμάτησαν και οι επισκέψεις των συγγενών στο σπίτι της οικογένειας.

Οι συγγενείς γνώριζαν για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το παιδί και παρότρυναν την 76χρονη να αφήσει την κόρη της να βγει έξω. Κάποιοι είχαν καταγγείλει και τη στάση της χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», δήλωσε για το περιστατικό μια συγγενής της 76χρονης.

Την τραγική κατάσταση φαίνεται πως γνώριζαν και οι γείτονες της οικογένειας οι οποίοι είχαν χρόνια να δουν το πρόσωπο της 51χρονης.

«Θυμάμαι το παιδί μικρό. Από όταν έχασε τον πατέρα της δεν την ξαναείδαμε στο δρόμο. Μόνο από το παράθυρο τη βλέπαμε. Τα τελευταία χρόνια ούτε εκεί δεν έβγαινε. Είχαμε ξεχάσει ότι έχει κόρη», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα τους.

Η 51χρονη μένει πλέον μόνη της στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας επί της οδού Ιμβρου και δέχεται τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας καθώς και τους συγγενείς της.

Δείτε βίντεο: Λάρισα: Σε σπίτι «φρούριο» με αλυσίδες στην πόρτα και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη για δεκαετίες η μητέρα της
Λάρισα: Σε σπίτι «φρούριο» είχε κλείσει την 51χρονη για δεκαετίες η μητέρα της


Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 250 νεκροί από τον μεγάλο σεισμό στο ανατολικό Αφγανιστάν

Διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη με πλούσια ατζέντα σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Μαδρίτη

Νέα όπλα ζητά ο Ζελένσκι για να μη χαθεί το Λουχάνσκ - Μαίνεται ο οικονομικός πόλεμος της Ρωσίας με τη Δύση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης