Αναβολή των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟ και Ιωνικός – ΠΑΟΚ ζητά η ΕΛΑΣ -Αρνητική η Super League

Αναβολή των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟ και Ιωνικός – ΠΑΟΚ ζητά η ΕΛΑΣ -Αρνητική η Super League

Διαφωνούν και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός -Μέσα στην ημέρα η τελική απόφαση  -Τι θα γίνει με την αγωνιστική -Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι επιφορτισμένες με την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και την επέτειο Γρηγορόπουλου - Το αίτημα που έστειλε η ΓΑΔΑ

6i_dekemvriou_metra_elas_xr
Την αναβολή των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟ και Ιωνικός – ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ζητά η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αίτημα που απέστειλε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς την αρμόδια Αρχή, ζητά να μην πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στις 17:15 και ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στις 19:30 το απόγευμα λόγω αδυναμίας αστυνομικής φύλαξης.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι επιφορτισμένες, την Κυριακή, τόσο με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου, όσο και με την αστυνόμευση λόγω της συμπλήρωσης την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αρνητική η Super League

Το αίτημα της αστυνομίας για αναβολή  των δύο αγώνων βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Super League, που μέσω του προέδρου της Γιώργου Μποροβήλου, εξηγεί τους λόγους που πρέπει να υπάρχει κανονικά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, μέσω του προέδρου του συνεταιρισμού Γιώργου Μποροβήλου, εστάλη απάντηση στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στην αστυνομία, πώς η πιθανότητα αναβολής είναι κάτι που βρίσκει σφόδρα αντίθετους άπαντες.

Η Λίγκα από την πλευρά της τονίζει ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες, ενώ γίνεται σαφές πως κάτι τέτοιο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρό μας από τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί αεροπορικά εισιτήρια κι η ΚΕΔ έχει κάνει τους προγραμματισμούς της για τον ορισμό ξένων διαιτητών.

Κλείσιμο
Επίσης, από τη Super League Interwetten λένε ότι «δεν είναι δυνατόν μόλις λίγα 24ώρα από τη σέντρα των αγώνων, να υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα, ειδικά από τη στιγμή που τα δύο αυτά γεγονότα (επαίτιος Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Πάπα) είναι προγραμματισμένα εδώ και καιρό.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η απάντηση της Λίγκας είναι στα χέρια των Αρχών από το βράδυ της Τρίτης (30/11), η στάση για να μην γίνουν τα δύο ματς παραμένει αρνητική. Όπως και να έχει μέσα στην ημέρα - πιθανότατα μέσα στο μεσημέρι - θα υπάρχει τελική απόφαση.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν συναινούν στην αναβολή του ντέρμπι

Αντίθετες είναι και οι δύο ομάδες. Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός μαζί με τη Λίγκα δεν συναινούν σε αυτό το αίτημα και τονίζουν ότι δεν μπορεί να τίθεται τέτοιο ζήτημα την τελευταία στιγμή για προγραμματισμένα γεγονότα.

Τι θα γίνει με την αγωνιστική

Παρά το γεγονός ότι η Super League είναι αρνητική στο αίτημα της Αστυνομίας, δύσκολα θα γίνουν οι αγώνες και κατ' επέκταση η αγωνιστική. Εάν δηλαδή η αστυνομία δεν ανάψει πράσινο φως το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και το Ιωνικός-ΠΑΟΚ δεν θα διεξαχθούν. Τι σημαίνει αυτό; Πως αυτόματα όλη η αγωνιστική είναι «αέρα». Υπάρχουν σκέψεις δηλαδή, εάν δεν κάνει πίσω η ΕΛ.ΑΣ, να μην γίνει κανένα ματς της 12ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποφασιστική κίνηση πριν τη «φθορά» των Χριστουγέννων

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Μαρκ Πολυμερόπουλος: Ο Έλληνας της CIA φυγάδευσε τον Ρώσο πράκτορα που έκλεβε τα μυστικά του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης