Έπεσε στο 0,4% η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ

Έπεσε στο 0,4% η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ

Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε ιδιαίτερα στη Βρετανία (στο 0,3% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο) και τις ΗΠΑ (στο 0,2% από 0,5%)

Έπεσε στο 0,4% η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ
O τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης στην περιοχή του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) επιβραδύνθηκε σημαντικά στο πρώτο τρίμηνο του 2017 στο 0,4% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.
 
Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε ιδιαίτερα στη Βρετανία (στο 0,3% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο) και τις ΗΠΑ (στο 0,2% από 0,5%). Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, επίσης, στη Γαλλία (στο 0,3% από 0,5%) και έμεινε σταθερή στην Ιταλία (0,2%), ενώ επιταχύνθηκε στη Γερμανία στο 0,6% και την Ιαπωνία στο 0,5%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανάπτυξη υποχώρησε οριακά στο 0,5% από 0,6%, ενώ στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερή στο 0,5%.
 
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περιοχή του ΟΟΣΑ παρέμεινε σταθερός στο 2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς σημείωσαν η Βρετανία (2,1%), ενώ η Ιταλία και η Γαλλία κατέγραψαν του χαμηλότερους (0,8%).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης