PROTOTHEMA

Οικονομία

Προβλέπει μεταβατική περίοδο – γέφυρα

Προβόπουλος: Μετά τις γερμανικές εκλογές θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για συμφωνία

Προβόπουλος: Μετά τις γερμανικές εκλογές θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για συμφωνία

Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία πολιτική φόρμουλα για να πάρουμε τα χρήματα και να πληρώσουμε την δόση, δήλωσε ο πρώην  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Μεταβατική περίοδο – γέφυρα, χωρίς συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά με την καταβολή της δόσης των 7 δισ. ευρώ προέβλεψε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.


Στο ερώτημα αν βλέπει να κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 22 Μαΐου, απάντησε: «Πιθανότατα να κλείσει τους αμέσως επόμενους μήνες με κάποιες επιφυλάξεις, με κάποιους όρους, αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει απολύτως μετά τις γερμανικές εκλογές».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την καταβολή της δόσης, είπε: «Νομίζω ότι η δόση θα καταβληθεί».
 
Στην ερώτηση του Real fm αν προβλέπει ότι χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ θα δοθεί τώρα η δόση στην Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε: «Σας θυμίζω και μία δήλωση που έκανε ο Ρέγκλινγκ για τα ελληνικά θέματα όπως και άλλη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Σόιμπλε, ο οποίος με βάση την ειδησεογραφία εισηγήθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο να αντικατασταθεί μελλοντικά το ΔΝΤ από τον ESM».

Και πρόσθεσε: «Θα πάρουμε τα χρήματα για τον απλό λόγο διότι έχουμε να πληρώσουμε τη δόση. Ναι μεν, ενδεχομένως, η χώρα να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι επιθυμία μας είναι με ίδια μέσα να αποπληρώσουμε, τη δόση και αυτό, υποθέτω, δεν θα το ήθελαν και οι ίδιοι οι δανειστές, διότι θα στερούσε πολύτιμους πόρους από την ελληνική οικονομία, απολύτως απαραίτητους για να προχωρήσει πιο κάτω. Θα ήταν επί ζημία όλων αν αυτό συνέβαινε. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία πολιτική φόρμουλα».


Τι είπα στην κυβέρνηση Παπανδρέου για το έλλειμμα το 2009
Αναφορικά με τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ ρωτήθηκε αν το 2009 είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 13%.

«Οι εκλογές έγιναν 4 Οκτωβρίου του 2009. Την Πέμπτη των εκλογών που είχαμε μία συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό του, βγαίνοντας είπα ότι με βάση τα ταμειακά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το εννιάμηνο που γνωρίζαμε και τις τάσεις όπως αυτές είχαν προδιαγραφεί το έλλειμμα δεν θ ήταν χαμηλότερο από 12-13%. Το είχα πει on camera», είπε και συμπλήρωσε: «Θέλετε να πάω πιο πίσω; 12-13 μέρες πριν από τις εκλογές, η Τράπεζα της Ελλάδας δημοσίευσε στοιχεία ταμειακού ελλείμματος του οκταμήνου, με βάση το οποίο ήταν 8% του ΑΕΠ. Και την επόμενη μέρα βγήκαν οι εφημερίδες με τίτλο "δημοσιονομικός εκτροχιασμός"». 

Στην επισήμανση ότι επομένως ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του γνώριζαν ότι όχι μόνο λεφτά δεν υπήρχαν αλλά η χώρα πήγαινε στα βράχια, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε: «Όποιος διάβαζε τις εφημερίδες και τις εκθέσεις μας έπρεπε να το ξέρει».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

freeman22/04/201713:12

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΙΣΧΙΝΗΣ: "Οι εκλογές έγιναν 4 Οκτωβρίου του 2009. Την Πέμπτη των εκλογών που είχαμε μία συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό του, βγαίνοντας είπα ότι με βάση τα ταμειακά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το εννιάμηνο που γνωρίζαμε και τις τάσεις όπως αυτές είχαν προδιαγραφεί το έλλειμμα δεν θ ήταν χαμηλότερο από 12-13%". Θέλετε να πάω πιο πίσω; 12-13 μέρες πριν από τις εκλογές, η Τράπεζα της Ελλάδας δημοσίευσε στοιχεία ταμειακού ελλείμματος του οκταμήνου, με βάση το οποίο ήταν 8% του ΑΕΠ. Και την επόμενη μέρα βγήκαν οι εφημερίδες με τίτλο "δημοσιονομικός εκτροχιασμός". ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΌΝΙΑ Μιντιακή ΑντιΠαπανδρεική κατασυκοφάντηση, ΤΗΝ ΑΘΩΌΤΗΤΑ Γεωργίου & την ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΊΑ ΤΟΥ με Καραμανλή-Παπαθανασίου ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ . . .ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ από ΑΡΧΕΣ καλοκαιριού 2009 ! ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ να . . .ομολογεί ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕ 5 μέρες ΜΕΤΑ, ακούσατε ? ΜΕΤΑ - ΜΕΤΑ τις εκλογές (ΠΡΌΒΛΕΨΗ για 12-13%) όταν ο Καραμανλής- Παπαθανασίου 1 ημέρα ΠΡΟ εκλογών έστελναν επίσημα στην ΕΥΡΟΣΤΑΤ εγγράφως ΓΙΑ 6% ! ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να ομολογεί ότι 12-13 μέρες προ εκλογών (στο περίπου το καημένο. . .δεν ξέρει ΏΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ) ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΨΕΛΛΙΣΕ πως έχουμε ήδη -8% του ΑΕΠ ! ΚΑΙ ΠΩΣ ΡΕ ΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ο Παπαθανασίου -Καραμανλής έστελναν εγγράφως στην ευροστατ για 6% την προηγούμενη των εκλογών ????? Ποια Ελληνική Δικαστική Αρχή τους ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ζ Ω Α και ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΥΝ τις ποσοστιαίες διαφορές στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΖΩΉ . . . η ΔΙΑΦΟΡΆ από το ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΙΟΣΤΑΤ 6% των Καραμανλή-Παπαθανασίου (ΜΕ ΈΝΟΧΗ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ Προβόπουλου) από το ΤΕΛΙΚΟ 15,3% ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 είναι . . . ΜΟΝΟ 22 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (10 ΕΤΗΣΙΑ ΕΜΦΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ) ! ΟΛΙΚΗ δικαίωση Γ.Παπανδρέου , Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου . Το ΖαππειοΒενιζελοΣημιτοΤσιπροΚαμένο ΒΑΘΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ , ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ και για αυτό βάζει την Καραμανλολάγνα εξανδραποδισμένη Θέμιδα να ψάχνει για ΜΚΟ του 2000 όταν οι ΜεταναστοΛάγνες ΜΚΟ είναι ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΑΡΕΙΑ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ . . .(Υ.Γ για πατριδοκάπηλους: Ο ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,αν και Πρόεδρος Σοσ. Διεθνούς , με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΏΜΟΝΑ τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , το 2010 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ-ΨΗΦΙΣΕ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ -ΞΕΚΙΝΗΣΕ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΟΠΗΣ μεταναστευτικών ΡΟΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , τον Φράχτη του Εβρου .

Απάντηση
γιώργος21/04/201721:54

οπως πάντα, του χρόνου θα καθαρίσουμε απο την υπόθεση χρεος. Οχι φέτος αλλα του χρόνου..

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία