«Σπριντ» για να παραδοθούν οι αυτοκινητόδρομοι τον Μάρτιο

«Σπριντ» για να παραδοθούν οι αυτοκινητόδρομοι τον Μάρτιο

Μετ΄εμποδίων το χρονοδιάγραμμα στην Κορίνθου-Πατρών, αλλά και στον Ε65 

«Σπριντ» για να παραδοθούν οι αυτοκινητόδρομοι τον Μάρτιο
Εργασίες ακόμη και σε δρόμο που θα δοθεί στην κυκλοφορία, εξετάζουν στην Κορίνθου-Πατρών για να αντιμετωπίσουν το πιθανό ενδεχόμενο, ο αυτοκινητόδρομος να μην είναι πλήρως έτοιμος μέχρι τα τέλη Μαρτίου που απαιτούν οι συμβατικές προθεσμίες. Αποκλίσεις θα υπάρξουν και στον αυτοκινητόδρομο Ε65, οι οποίες εν μέρει είχαν προβλεφθεί.

Το οδικό έργο Τρίκαλα –Ξυνιάδα, μήκους 78 χιλιομέτρων, δεν θα παραδοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο σύνολό του στα τέλη Μαρτίου, καθώς, λόγω απαλλοτριώσεων, μεταφέρονται για αργότερα τα πρώτα 5 χιλιόμετρα, που θα εξυπηρετηθούν μέσω παράκαμψης.

Κόντρα στα ασφυκτικά πλαίσια των έργων πηγαίνει από τις αρχές του χρόνου η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει όλη την χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην υλοποίηση των εργασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τον Γενάρη 20 χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, οι οποίες έφεραν εργασίες που ήταν προγραμματισμένες για αργότερα. Στο υπουργείο Υποδομών δεν κρύβουν την ανησυχία τους, για το χρονοδιάγραμμα της Κορίνθου-Πατρών, καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα και τα περιθώρια εξαντλούνται.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της κατασκευής του έργου, αρμόδιες πηγές της Ολυμπίας Οδού, μιλώντας στο «newmoney» εμφανίζονταν καθησυχαστικές, λέγοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να παραδοθεί και εκκρεμότητες, όπως π.χ ο αντιολισθηρός τάπητας, που είναι το τελευταίο στρώμα ενός δρόμου, να γίνουν με καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων, μετά τις 31 Μαρτίου. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την συντήρηση του Ελευσίνα-Κόρινθος, κάτι όμως που προϋποθέτει τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας ανά λωρίδα και συνέχιση της ταλαιπωρίας των οδηγών. Αντιθέτως, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στις σήραγγες στην Παναγοπούλα και στα Μαύρα Λιθάρια, με την Ολυμπία Οδό, να καταβάλλει προσπάθειες να παραδοθούν στους οδηγούς πολύ σύντομα ώστε να υποδεχτούν και τους εκδρομείς τους τριωδίου.

Είναι φανερό ότι οι τεχνικές εταιρείες βρίσκονται σε κατασκευαστικό οργασμό, ωστόσο τα περιθώρια ελιγμών είναι πολύ στενά. Σε κάθε περίπτωση, αλλαγή χρονοδιαγράμματος εφόσον αφορά λειτουργικό κομμάτι του έργου, δεν μπορεί να υπάρξει αφού βασικό σημείο της συμφωνίας με την ΕΕ, από την στιγμή που τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2015, ήταν να παραδοθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017. Όταν έγινε ακατόρθωτος και αυτός ο στόχος, δόθηκε παράταση παράδοσης σε τμήματα των έργων που δεν επηρεάζουν την κυκλοφορία των δρόμων, το προσεχές καλοκαίρι. Στην Ολυμπία Οδό θα δουλεύονται μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, τα σημεία διεπαφής του αυτοκινητόδρομου με το σιδηρόδρομο, συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Α/Κ Ρίο).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης