Ράλι στη Wall Street – Κέρδη 269 μον. για Dow Jones

Ράλι στη Wall Street – Κέρδη 269 μον. για Dow Jones

Κέρδη 269 μονάδων ή 1,57% για τον Dow Jones στις 17.409 μονάδες, με τις μετοχές των Travelers και Goldman Sachs να έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη των blue chips

Ράλι στη Wall Street – Κέρδη 269 μον. για Dow Jones
Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά και την άνοδο του πετρελαίου και καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν αγοραστικές ευκαιρίες, με δεδομένο το σφυροκόπημα που δέχθηκε η αγορά μετά το Brexit.

Κέρδη 269 μονάδων ή 1,57% για τον Dow Jones στις 17.409 μονάδες, με τις μετοχές των Travelers και Goldman Sachs να έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη των blue chips.

Στο 1,78% η ενίσχυση για τον S&P 500 στις 2.036 μονάδες, ενώ ακόμη καλύτερη ήταν η πορεία της υψηλής τεχνολογίας με τον Nasdaq να κινείται κατά 2,12% υψηλότερα στις 4.691 μονάδες, βοηθούμενος από τις μετοχές των Facebook. Amazon.com, Microsoft και Apple.
Κλείσιμο

Ενέργεια και χρηματοπιστωτικός κλάδος ήταν οι δύο βασικοί κερδισμένοι της συνεδρίασης, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν το 1%.

«Είναι σαφές ότι το Brexit αν και αρνητικό δεν είναι αρκετό για να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία», εκτίμησε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

«Μέρος του αρχικού πανικού έχει αρχίσει να υποχωρεί. Μάλλον οι επιπτώσεις από το Brexit δεν θα διαρκέσουν για πολύ», προσθέτει με τη σειρά του ο Cragi Bishop, στρατηγικός αναλυτής της U.S. Fixed Income Strategies Group.

Οριακά υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,61% και του 10ετούς στο 1,46%.

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,104 δολ. και το δολάριο στα 102,7 γεν. Στο πέντε προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη φόβου VIX να υποχωρεί στο επίπεδο του 20.

Ανάλογο κλίμα, με ράλι ανακούφισης επικράτησε και στις ευρωπαϊκές αγορές, με σαφή ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης