Με ρυθμούς χελώνας το ΕΣΠΑ, ενώ η αγορά μένει από ρευστό

Με ρυθμούς χελώνας το ΕΣΠΑ, ενώ η αγορά μένει από ρευστό

500 εκατ. ευρώ εκκρεμούν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος και δεν έχουν δοθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει κλείσει ήδη από τα τέλη του 2015

Με ρυθμούς χελώνας το ΕΣΠΑ, ενώ η αγορά μένει από ρευστό
Την ώρα που οι επιχειρήσεις "διψούν" για ρευστότητα, η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να δώσει ώθηση στην αγορά. 

Μετά την πολύμηνη καθυστέρηση στην προκήρυξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το αρμόδιο υπουργείο προχωρά τώρα σε παρατάσεις στη ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μέχρι τον Μάιο. Η ζήτηση, όπως μεταδίδει η "Καθημερινή" για ένταξη σε ένα από τα 4 προγράμματα είναι μεγάλη. 

Την ίδια στιγμή, προβλήματα υπάρχουν και στην απορρόφηση των πόρων του παλιού ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 500 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος και τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει κλείσει ήδη από τα τέλη του 2015. 

Κλείσιμο
Και όλα αυτά ενώ ο αναπτυξιακός νόμος που είχε αποτελέσει βασική κυβερνητική δέσμευση και θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις κυρίως μέσα από φορολογικές απαλλαγές, παραμένει ακόμη στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης