Xάρης Θεοχάρης: Έξι παράθυρα φοροδιαφυγής στο πολυνομοσχέδιο

Xάρης Θεοχάρης: Έξι παράθυρα φοροδιαφυγής στο πολυνομοσχέδιο

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού ανέλυσε τα προβλήματα του σχεδίου νόμου

Xάρης Θεοχάρης: Έξι παράθυρα φοροδιαφυγής στο πολυνομοσχέδιο
Έξι σημεία που, σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη ανοίγουν παράθυρα φοροδιαφυγής, υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κύριος Θεοχάρης υποστήριξε απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο ότι τα έξι αυτά σημεία είναι:

-Πρόστιμα υπάρχουν πια μόνο αν υπάρχει ΦΠΑ. Για παράδειγμα, στους γιατρούς, που δεν έχουν ΦΠΑ, «δεν θα έχει πια νόημα να στέλνουμε την εφορία στα ιατρεία. Γιατί δεν υπάρχει πρόστιμο πια αν ο γιατρός δεν κόψει απόδειξη. Πάνε οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τα συνεργεία που βγαίνουν στο Κολωνάκι και κόβουν πρόστιμα. Αφήστε που δεν θα έχουν νόημα και όλες οι περιπτώσεις των μικροαποδείξεων στα μπαρ. Ένα μπαρ με €10-€20 μη κομμένη απόδειξη θα έχει €1,5-€3 πρόστιμο. Δεν θα αξίζει ούτε η βενζίνη του εφοριακού που πήγε στο μπαρ να κόψει πρόστιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοχάρης.

Κλείσιμο
-Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 αμνηστεύονται όλα τα πλαστά και τα εικονικά και για τις παλιές χρήσεις. «Όχι για τα από εδώ και εμπρός που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε. Ακυρώνετε εν κρυπτώ φοροελεγκτική εργασία ετών. Αν πρέπει να το κάνετε, πείτε το όχι έτσι στα μουλωχτά» είπε απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο.

-Με την παράγραφο 8, σημείωσε ο κύριος Θεοχάρης, γλυτώνουν «όσοι φουσκώνουν τα έξοδά τους με τιμολόγια μαϊμού στους αυτοφωράκηδες. Ακούσατε τον κ. Μειμαράκη να μιλάει για αυτοφοράκηδες και φέρατε ολόκληρο Σ/Ν για να τους γλιτώσετε. Το ίδιο συμβαίνει και για όσους υπερτιμολογούν για να δικαιολογήσουν επιδοτήσεις και επενδυτικά αγαθά. Αν κτίστηκε το κτίριο υπερτιμολογημένο, αφού υπάρχει το κτίριο δεν υπάρχει πια παράβαση».

-«Αμνηστεύετε ποινικά με το άρθρο 8 τις offshore που δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο ακινήτων μέχρι ποσού €100.000. Η ΝΔ δεν τόλμησε να το κάνει αυτό.  Από το πρώτο ευρώ ήταν ποινική η παράβαση. Μέχρι 100.000 φόρος οι offshore δεν διώκονται. Δηλαδή για ακίνητα αξίας σχεδόν €700.000. Πολύ γρήγορα γίνατε σύμμαχοι των ιδιοκτητών offshore» τόνισε.

-«Με το άρθρο 8 αλλάζετε το άρθρο 66 παρ. 5 του ΚΦΔ και λέτε πως "δεν είναι εικονικό για το λήπτη το φορολογικό στοιχείο το οποίο αφορά πραγματική συναλλαγή, αν το πρόσωπο του εκδότη είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο στοιχείο". Με την σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη καλύπτει όσους κάνουν μαύρη συναλλαγή και ψάχνουν αυτοφωράκια (πχ τρόφιμο του Δρομοκαΐτειου ή υπέργηρο - δεν είναι τυχαία αυτά, γίνονται υπάρχει βιομηχανία) να καλύψουν την δαπάνη και να μην καταβληθεί ο φόρος. Αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική και την  καθαρίζετε γιατί δεν βάζετε μια λέξη»!

-«Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 θα αμνηστεύσετε χιλιάδες υποθέσεις από τις λίστες Λαγκάρντ, εμβάσματα κτλ. γιατί δεν θα θεωρούνται φοροδιαφυγή τα εικονικά και πλαστά. Έτσι καταργείτε την εικοσαετή παραγραφή και παρέχετε προστασία σε όλες τις υποθέσεις αυτές. Για παράδειγμα η πρόσφατη υπόθεση Λιακουνάκου στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος σε τέτοια εικονικά τιμολόγια μέσω τον οποίον δικαιολογείτο η μετακίνηση του μαύρου χρήματος. Τώρα αφαιρείται από αδίκημα της φοροδιαφυγής. Πέφτει η παραγραφή από την 20ετία στην 5ετία και παραγράφονται.  Θα βοηθήσετε μία και μία τις υποθέσεις, όπως βοηθήσατε έναν και έναν το καλοκαίρι που χρωστούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και ακόμα παρακαλάμε να μας δώσετε τα ονόματα. Τώρα εδώ βλέπουμε πως θα κάνετε τους αυστηρούς και με αυτές τις διατάξεις θα τους βοηθάτε να παραγραφεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης