Ο Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο του Spiegel ως «εφιάλτης της Ευρώπης»

Ο Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο του Spiegel ως «εφιάλτης της Ευρώπης»

Ο «οδηγός που πηγαίνει ανάποδα» γράφουν στο κεντρικό τους άρθρο οι Γερμανοί

Ο Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο του Spiegel ως «εφιάλτης της Ευρώπης»
Για άλλη μια φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Spiegel. 

Αυτή τη φορά στο εξώφυλλο του Spiegel βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός των διαθέσεων: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Οδηγός που πηγαίνει ανάποδα».

Στην φωτογραφία, ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός, με βλέμμα επιθετικό και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα στο στήθος του.

Κλείσιμο
«Ο θυμωμένος Έλληνας» είναι ένας άλλος χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί το περιοδικό και γράφει: «Ο νικητής των εκλογών της Αθήνας, Αλέξης Τσίπρας, θέλει μία άλλη Ευρώπη σε σχέση με εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ. Η επιτυχία του αναζωπυρώνει τη δυσθυμία ενάντια στη γερμανική κυριαρχία. Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας ελπίζουν, επίσης, σε ένα τέλος της πολιτικής λιτότητας».

Το περιοδικό κυκλοφορεί αύριο, 31 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του το περιοδικό αναφέρει, μετά την συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ: «Σκάνδαλο στην Αθήνα: Η νέα ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί πλέον με τους ελεγκτές των διεθνών πιστωτών, επειδή απορρίπτουν τη λιτότητα». Και συμπληρώνει πως «μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup επήλθε αναστάτωση»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης