ΥΠΟΙΚ: Βγαίνουμε οριστικά από την ύφεση

ΥΠΟΙΚ: Βγαίνουμε οριστικά από την ύφεση

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων


Για… ξεκούραση ο Κάκος, μένει εκτός ντέρμπι
ΥΠΟΙΚ: Βγαίνουμε οριστικά από την ύφεση
Η μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο 2014 ήταν σημαντικά καλύτερη από την αρχική εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ (flash estimate), σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ αρχικά εκτιμούσε μείωση 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση περιορίστηκε στο 0,9%.

Κλείσιμο
Διαφαίνεται συνεπώς μια σαφής τάση αποκλιμάκωσης της ύφεσης σε ετήσια βάση (-6,0% στο Q1/2013, -4,0% στο Q2/2013, -3,2% στο Q3/2013 και -2,3% στο Q4/2013), η οποία παρατηρείται σε όλες τις βασικές μεταβλητές που συνθέτουν το ΑΕΠ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 1ο τρίμηνο του 2010, ενώ ενθαρρυντικά είναι και τα σημάδια από την πλευρά των επενδύσεων, με τη μείωση να περιορίζεται για πρώτη φορά σε μονοψήφιο αριθμό στο ίδιο διάστημα. Θεαματική είναι η αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών, ιδιαίτερα του τουρισμού.

Παράλληλα, τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου τριμήνου, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης