Σαμαράς: Αλλάζουμε τη χώρα, κοιτάμε μπροστά

Σαμαράς: Αλλάζουμε τη χώρα, κοιτάμε μπροστά

«Είμαστε στην κατάλληλη ώρα και μέρος να συζητήσουμε για επενδυτικά σχέδια», τόνισε ο πρωθυπουργός - Ρεκόρ συμμετοχών -  Αναμένoνται περισσότεροι από 1.870 εκθέτες από 85 χώρες 

Σαμαράς: Αλλάζουμε τη χώρα, κοιτάμε μπροστά
Σήμερα το απόγευμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2014,  στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 93 χώρες και οι περίπου 19.000 επισκέπτες συνιστούν νέα ρεκόρ για την έκθεση, ενώ το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων θα είναι πολύ πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με την έκθεση του 2012, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον 36 συνέδρια, σεμινάρια και τεχνολογικές παρουσιάσεις.

Κλείσιμο


«Η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχει χρώμα μπλε. Η χώρα, ανακάμπτει από μία σοβαρή κρίση», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «δύο βασικοί πυλώνες αναπτύσσονται συνεχώς. Στον τουρισμό πέρυσι κάναμε ρεκόρ με 18 εκατ. τουρίστες και φέτος πάμε για νέο ρεκόρ με 20 εκατ. δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα. Και στα Ποσειδώνια σπάσαμε φέτος το ρεκόρ των συμμετοχών με 93 χώρες, που συμμετέχουν στην έκθεση. Αυτό σημαίνει ότι η εμπορική δύναμη της Ελλάδας δυναμώνει. Είμαστε η πιο σταθερή χώρα σε μία ασταθή περιοχή. Είμαστε εμπορική πύλη για την ευρωπαϊκή αγορά. Θέλουμε επενδύσεις που αφορούν σε ναυπηγεία, ενέργεια, κλπ».



«Σήμερα, η Ελλάδα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες. Είμαστε στην κατάλληλη ώρα και μέρος να συζητήσουμε για επενδυτικά σχέδια. Χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά και πολιτική σταθερότητα. Ανατρέψαμε τα τελευταία τρία χρόνια το κλίμα στη χώρα και για τα επόμενα χρόνια το σύνθημα είναι “πάσει δύναμη”. Αλλάζουμε τη χώρα, κοιτάμε μπροστά», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.



Από την πλευρά, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά στις αγορές. «Η Ελλάδα είναι στραμμένη στην ανάπτυξη, πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από τη ναυτιλία, η οποία δε φοβάται τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Πρέπει να μάθουμε από τη ναυτιλία, κοιτάζουμε προς τη θάλασσα για την ανάπτυξη και μέχρι σήμερα έχουμε κάνει κινήσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της ελληνικής ναυτιλίας», τόνισε.


Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, δήλωσε περήφανος για την ελληνική ναυτιλία η οποία είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωσης και πρώτη παγκοσμίως, προσφέροντας ποιότητα και αξιοπιστία. 


Όπως σημείωσε η ναυτιλία είναι «βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας το 7% του ΑΕΠ, ενώ επενδύει και σε άλλους τομείς της οικονομίας». «Η ναυτιλία πρέπει να είναι το κεντρικό όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της σημασίας της για την ανάπτυξη και το επιχειρηματικό πνεύμα», τόνισε, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους της ναυτιλίας τον Έλληνα πρωθυπουργό, διότι με την παρουσία του στην έκθεση έδειξε το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη ναυτιλία. 





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης