«Ενισχύονται» τα επιδόματα στέγασης- τέκνων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

«Ενισχύονται» τα επιδόματα στέγασης- τέκνων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Επιπλέον 300 εκατ ευρω στον ΟΠΕΚΑ για να λάβουν τα επιδόματα περισσότεροι δικαιούχοι -Αύξηση και στο επίδομα θέρμανσης

cd45ccd1f4d24bba80bd4c12d922a0a0
Περισσότερους δικαιούχους περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για τα επιδόματα που δίνονται μέσω του ΟΠΕΚΑ και για το λόγο αυτό αυξάνεται κατά 300 εκατ ευρώ το κονδύλι σε τρεις σημαντικές ενισχύσεις: Το ελάχιστο εγγυημένο εισοδήματος, επιδομάτων τέκνων και το επίδομα στέγασης.

Η αύξηση της επιχορήγησης προς τον ΟΠΕΚΑ είναι αποτέλεσμα της - προκαλούμενης από την πανδημία του κορωνοϊού - μείωσης των εισοδημάτων χιλιάδων νοικοκυριών εντός του 2020 και της υπαγωγής περισσότερων νοικοκυριών στους δικαιούχους των συγκεκριμένων παροχών. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση των συγκριμένων επιδομάτων γίνεται (μέχρι σήμερα) με τα εξής κριτήρια:

Επίδομα στέγασης: Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Το εισόδημα του νοικοκυριού κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξης:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
Κλείσιμο
-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

Επίδομα τέκνων: Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:
-Πρώτη κατηγορία: έως 6.000 ευρώ
-Δεύτερη κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ
-Τρίτη κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχώρα και στην αύξηση του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης. Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-2021 διαμορφώνεται στα 84 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο υψηλότερο κατά 16 εκατ. ευρώ από το επίπεδο στο οποίο είχε διαμορφωθεί για την περίοδο 2019-2020. Η αύξηση της συγκεκριμένη επιχορήγηση οφείλεται επίσης στην αναμενόμενη υπαγωγής περισσοτέρων νοικοκυριών στους δικαιούχους του επιδόματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι δρόμοι κλείνουν γύρω από το Εφετείο λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

Οι ΗΠΑ απειλούν ξανά με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400

Έρχεται το φθινόπωρο - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης