Στείλτε την δική σας ιστορία... και θα γίνει θεατρικό έργο

Στείλτε την δική σας ιστορία... και θα γίνει θεατρικό έργο

Οι οικογενειακές στιγμές στα κυριακάτικα τραπέζια της Ελλάδας γίνονται ένα θεατρικό έργο – Στείλτε και εσείς την ιστορία σας και δείτε την επι σκηνής

Στείλτε την δική σας ιστορία... και θα γίνει θεατρικό έργο
Σε συνέχεια των δυο συναντήσεων που ήδη πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Βικτώρια και της πανελλαδικής έρευνας που διενεργείται στα πλαίσια της νέας παράστασης, το "Κυριακάτικο Τραπέζι" (ένα θεατρικό έργο που θα δημιουργηθεί από αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα που συνέβησαν σε κυριακάτικα τραπέζια), απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να μοιραστούν κάποια ιστορία (αστεία ή δραματική), να τη στείλουν, ανώνυμα ή επώνυμα, στο email: kyriakatikotrapezi@gmail.com και ίσως, τη δουν στη σκηνή.

Τι κοινό μπορεί να έχει ο βασιλόφρων πατέρας με το ένα πόδι από τον Πειραιά που παντρεύτηκε τέσσερις φορές κι έχει αδιευκρίνιστο αριθμό εξώγαμων τέκνων, με μια Ουκρανή καθηγήτρια Πανεπιστημίου που έχει έρθει ως οικονομική μετανάστης στην Ελλάδα και εργάζεται ως οικιακή βοηθός σε σπίτια επιφανών συμπολιτών μας; 

Γιατί ήθελε ο τυφλός από τη Σπάρτη να μάθει τι χρώμα είχε η αποκριάτικη κορδέλα ενός μικρού κοριτσιού; Γιατί  επέμενε η Χ. να φωτογραφηθεί για το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της φορώντας νυφικό; Τι έγινε όταν ο πατέρας από την Κρήτη έριξε αλάτι στο στόμα του;  Πως αντέδρασε η παρέα όταν στάθηκε η μπουκιά στον οισοφάγο της αδερφής της; Αποσπάσματα ζωής, ιστορίες, αφηγήσεις, γέλιο και συγκίνηση.
Κλείσιμο

"Κυριακάτικο τραπέζι": Αυτός είναι ο τίτλος του πρωτότυπου project που ετοιμάζει το θέατρο Βικτώρια για την ερχόμενη σεζόν, σε σύλληψη του εικαστικού Γιώργου Λυντζέρη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες από εμπειρίες ή γεγονότα που συνέβησαν σε κυριακάτικα τραπέζια. Από τα γεγονότα που θα αφηγηθεί το κοινό, θα επιλεχθούν τα δέκα καλύτερα, προκειμένου να δραματοποιηθούν και να «δεθούν» σε μια σπονδυλωτή παράσταση, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού.

Κάθε Κυριακή, η Ελλάδα συνηθίζει να συγκεντρώνεται και να συνομιλεί γύρω από το καθιερωμένο οικογενειακό και όχι μόνο, μεσημεριανό τραπέζι. Μια αγαπημένη παράδοση που διακρίνει την ελληνική κουλτούρα και διατηρείται ζωντανή μέσα στα χρόνια, το κυριακάτικο τραπέζι φέρνει για κάποιες ώρες, λίγο πιο κοντά τις απανταχού «οικογένειες», ανεξάρτητα από τον βαθμό συγγένειας των συνδαιτυμόνων. Μια γοητευτική ιεροτελεστία, το τραπέζι της Κυριακής αποτελεί την μοναδική ίσως στιγμή μέσα στην εβδομάδα, όπου συναντιόμαστε ειλικρινά με τους ανθρώπους μας αλλά και συζητάμε τους διάφορους προβληματισμούς μας.

"Είμαστε η ιστορία μας. Αυτό είμαστε. Όλα όσα επιθυμούσαμε ή και που ίσως ακόμα επιθυμούμε, όσα έχουμε ζήσει, αυτό που καταφέραμε τελικά να γίνουμε, ό,τι ονειρευτήκαμε, ό,τι μας σημάδεψε. Η ιστορία μας είναι τα γεγονότα, τα συναισθήματα, οι άνθρωποι που υπάρχουν μέσα σε αυτήν και τη διαμορφώνουν. Άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι ξένοι, εμείς οι ίδιοι. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα γεγονότα μπορούμε, ώστε να σκιαγραφηθεί στο έργο που ετοιμάζουμε, με τον πιο πλήρη τρόπο, η ελληνική οικογένεια. Να διερευνηθούν οι μηχανισμοί της. Να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές την ίδια μας τη ζωή. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο συλλογής των γεγονότων", τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Κομνηνός.
Με βάση την αξία του κυριακάτικου τραπεζιού, το THEATROVICTORIA αναζητά τη δική σας προσωπική εμπειρία. Κάντε αναδρομή στις αναμνήσεις μιας τέτοιας εικόνας, αναδείξτε τα γεγονότα που σας στιγμάτισαν κατά τη διάρκεια μιας αντίστοιχης «μάζωξης», όποια και αν είναι αυτά, χαρούμενα ή λυπητερά, αστεία ή σοβαρά, σημαντικά ή ασήμαντα και στείλτε την ιστορία σας, ανώνυμα ή επώνυμα στο email kyriakatikotrapezi@gmail.com.

THEATROVICTORIA
Μαγνησίας 5 (3ης Σεπτεμβρίου 119)
200 μέτρα από τον Σταθμό της Πλ. Βικτώριας
Τηλ.: 210 – 8233125 & 6972964339
www.theatrovictoria.gr

Στείλτε την ιστορία σας στο email: kyriakatikotrapezi@gmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης