Μια βραδιά γεμάτη κορυφαία κοκτέιλ

Μια βραδιά γεμάτη κορυφαία κοκτέιλ

Βρεθήκαμε στο The Clumsies Hotel Bar και δοκιμάσαμε κοκτέιλ σε εφτά από τα καλύτερα hotel bars του πλανήτη

Μια βραδιά γεμάτη κορυφαία κοκτέιλ
Η ιδέα ήταν τόσο απλή όσο και πρωτότυπη: εφτά από τα καλύτερα hotel bars του πλανήτη έρχονται στην Αθήνα για μία και μόνο βραδιά. Σημείο συνάντησης ο αριθμός 28 στην οδό Πραξιτέλους, ακριβώς δίπλα από το καφέ μπαρ The Clumsies που είναι αυτή τη στιγμή ίσως το απόλυτο στέκι του Κέντρου. Σημείωση, η ομάδα του μαγαζιού ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας.



Κλείσιμο
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας, όποιος περνούσε έξω από το κτίριο έβλεπε τις πυρετώδεις προετοιμασίες: εργάτες έβαζαν ασταμάτητα τις απαραίτητες πινελιές για να υποδεχθεί το διώροφο αρχοντικό με ιστορία 100 ετών τους επισκέπτες του. Τελικώς η πόρτα του The Clumsies Hotel Bar άνοιξε χθες στις 20:00 το βράδυ, με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας από το προγραμματισμένο ραντεβού.



Με την είσοδό σου στον χώρο έμπαινες απευθείας στο κλίμα καθώς το ανάλογα ενδεδυμένο προσωπικό σου εξηγούσε πως μπορούσες να προμηθευτείς τα ποτά της βραδιάς: αγόραζες μάρκες σε ένα από τα τρία ταμεία (ένα στο ισόγειο, ένα στον πρώτο όροφο και ένα στον δεύτερο) και τις εξαργύρωνες στο bar της αρεσκείας σου. Η κάθε μάρκα κόστιζε 10 ευρώ (υπήρχε καλύτερη τιμή για περισσότερες μάρκες) και αντιστοιχούσε σε ένα κοκτέιλ.



Τα μπαρ στα οποία είχες τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ποτό βρίσκονταν όλα στη λίστα των “The World's 50 Best Bars” το 2015. Συγκεκριμένα ήταν τα εμβληματικά Savoy American bar (Λονδίνο), Broken shaker (Μαϊάμι), Lobster bar (Χονγκ Κονγκ), Nomad (Νέα Υόρκη), Dandelyan (Λονδίνο), Manhattan bar (Σιγκαπούρη) και Dry Martini (Ισπανία). Στόχος του κάθε μπαρ ήταν να μυεί τους επισκέπτες στον κόσμο και τη φιλοσοφία του, μέσα από τις δημιουργίες που είχε ετοιμάσει.



Μέσα σε λίγη ώρα όλοι οι χώροι γέμισαν με κόσμο που διάβαζε με περιέργεια τους καταλόγους με τα συστατικά των κοκτέιλ, ρωτούσε σχετικά τους μπάρμεν και φυσικά δοκίμαζε ποτά. Παρότι μάλιστα ο κόσμος αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα, η αναμονή μπροστά από τα μπαρ δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη - σε αυτό βοήθησαν τα τουλάχιστον τρία με τέσσερα άτομα που βρίσκονταν πίσω από κάθε μπάρα.



Ξεχωριστή πινελιά ήταν η ζωντανή μουσική στον δεύτερο όροφο, που έκανε ακόμα πιο ατμοσφαιρικό το όλο κλίμα, ενώ αναφορά δεν μπορεί να μην γίνει και στην ευγένεια του προσωπικού που στις μέρες μας, δυστυχώς, δεν είναι δεδομένη. Σε γενικές γραμμές, όλοι οι συμμετέχοντες φαίνονταν να απολαμβάνουν την ιδέα και η καλή τους διάθεση περνούσε και στον κόσμο. Όσο για τα κοκτέιλ, ήταν όλα ιδιαίτερα - τουλάχιστον όσα αντέξαμε να δοκιμάσουμε.



Τρία κοκτέιλ που θα θέλαμε να ξαναπιούμε

Napoleon’s Wish
Συστατικά: Johnnie Walker Gold Reserve, Foulard Calvados, Cocchi di Torino, Pear Eau de Vie, sugar syrup and soda

Wit Da Coco
Συστατικά: Zacapa23 Rum, Green Chartreuse, Velvet Falernum, Coconut, Lime, Pineapple

Pinnacle Point Fizz
Συστατικά: Corn infused Don Julio Blanco, Monkey42 Sloe Gin, Fresh Pineapple Juice


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης