Μέχρι και στο Indiegogo μας δουλεύουν για το ελληνικό χρέος

Μέχρι και στο Indiegogo μας δουλεύουν για το ελληνικό χρέος

Μία κακόγουστη καμπάνια στην πλατφόρμα crowdfunding για την εξόφληση του ελληνικού χρέους

Μέχρι και στο Indiegogo μας δουλεύουν για το ελληνικό χρέος
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία αποπληρωμής της δόσης του ελληνικού δανείου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αναμένεται ένα δυσάρεστο ντόμινο εξελίξεων σε περίπτωση που δεν πληρωθεί. Παρόλα αυτά, κάποιοι το έχουν ρίξει στην πλάκα και δεν περιορίζονται απλά στο να ποστάρουν χαριτωμένα σχόλια στον τοίχο τους στο Facebook.



Ο κύριος Τομ Φίνεϊ από τη Βρετανία δημιούργησε
Κλείσιμο
μία απίστευτη καμπάνια στο Indiegogo με τίτλο “Greek bailout fund”. Υπενθυμίζεται ότι το Indiegogo είναι μία πλατφόρμα crowdfunding, όπου ένας δημιουργός καταθέτει την ιδέα του και ζητεί από τους χρήστες να τον χρηματοδοτήσουν με όσα χρήματα επιθυμούν.

Στη δική του καμπάνια, ο κ. Φίνεϊ γράφει: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν 503 εκατ. άνθρωποι. Αν όλοι δίναμε από λίγα ευρώ, θα μπορούσαμε να δώσουμε μία λύση για την Ελλάδα, βοηθώντας την να βρει τον δρόμο της. Εύκολα. 1,6 δισ. ευρώ είναι αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες. Μπορεί να φαντάζουν πολλά, αλλά ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο ανά 3 ευρώ ανά Ευρωπαίο». Άντε να του εξηγήσεις το 1,6 δισ. ευρώ είναι μία σταγόνα στον ωκεανό του ελληνικού χρέους…

Έτσι, ο εμπνευστής αυτής της καμπάνιας-τρολαρίσματος προσφέρει πέντε επιλογές για τους επίδοξους χρηματοδότες: α) Με 3 ευρώ εξασφαλίζεις μία καρτ-ποστάλ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, β) Με 6 ευρώ σού αποστέλλουν μία χωριάτικη σαλάτα, γ) με 10 ευρώ ένα μπουκάλι ούζο και δ) με 25 ευρώ ένα μπουκάλι κρασί. Με λίγα λόγια, η χαρά του στερεότυπου για την ελληνική παραγωγή (από τον Φίνεϊ διέφυγε ο μουσακάς και το τζατζίκι).

Α, υπάρχει και μία πέμπτη επιλογή: με 1,6 δισ. ευρώ αγοράζεις ένα ελληνικό νησί για να κάνεις άνετα τις διακοπές σου. Σε όλες αυτές τις παραπάνω επιλογές επιβαρύνεσαι με το κόστος αποστολής (πλην της περίπτωσης του νησιού, βέβαια, που είναι κομματάκι δύσκολο να σου το στείλουν με δέμα και φιόγκο στο σπίτι).

Και για να καταλάβουμε όλοι ότι πρόκειται περί κακόγουστης φάρσας, ο Φίνεϊ έχει θέσει ως στόχο χρηματοδότησης το 1,6 δισ. ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, έχοντας μάλιστα ενεργοποιήσει και τη ρήτρα του fixed funding, που σημαίνει ότι θα πάρεις τα χρήματα μόνο εφόσον έχεις καλύψει τον στόχο χρηματοδότησης. Πλάκα-πλάκα, πάντως, η καμπάνια μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.000 ευρώ από 350 διαφορετικούς χρήστες.

UPDATE, 30/6, 14.00: Από την καμπάνια απομακρύνθηκε η προσφορά για το νησί και προστέθηκαν άλλες τρεις: 160 ευρώ για ένα καλάθι με ελληνικά τρόφιμα, 5.000 ευρώ για ένα ταξίδι για δύο στην Ελλάδα και 1 εκατ. ευρώ για τους «υπερπλούσιους με καλή καρδιά». Ευχαριστούμε τον χρήστη Μιχάλη για την επισήμανση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης