Αλόνσο και Κουμπίτσα: Το δώρο της ζωής!

Αλόνσο και Κουμπίτσα: Το δώρο της ζωής!

Αμφότεροι έδωσαν απτά δείγματα του αξιοθαύμαστου ταλέντου τους στο Ουγγαρόρινγκ τις προηγούμενες μέρες. Το ερώτημα είναι αν συνειδητοποίησαν επιτέλους πόσο σημαντικό είναι αυτό...

Αλόνσο και Κουμπίτσα: Το δώρο της ζωής!
O 36χρονος Ισπανός και ο 34χρονος Πολωνός συνδέονται με μακροχρόνια φιλία. Ο Αλόνσο είναι ίσως ο μόνος φίλος που έκανε ο Κουμπίτσα στα πάντοκ. Ο Πολωνός είναι κλειστός χαρακτήρας, παρότι έχει απλή, ανεπιτήδευτη συμπεριφορά. Πιθανόν μέρος της προσέγγισής του να οφείλεται στην εμφάνισή του, δύσκολα γίνεται αποδεκτός αν κρίνεις από το "φαίνεσθαι".

Αμφότεροι ως οδηγοί ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους και κατάφεραν να φτάσουν
μέχρι την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα στη F1 ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους. Έφτασαν στο σημείο να γίνουν μύθος για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, πλούτισαν και έγιναν αναγνωρίσιμοι. Κανείς από τους δυο όμως δεν είχε την παιδεία ν' αναγνωρίσει, να συνειδητοποιήσει έγκαιρα το δώρο ζωής που του χαρίστηκε και να δείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του στο Δημιουργό, μέσα από τη στάση και τη συμπεριφορά του.
Κλείσιμο

Θυμάμαι τον Αλόνσο να κατηγορεί τη F1 ως θεσμό στη Μόντσα
το 2006 με το Μπριατόρε υποβολέα. Τον θυμάμαι σ' ένα σκάφος στο Μονακό το 2012 να λέει ότι δεν αποτελεί πρόκληση η σημερινή F1 και να μιλά για κορεσμό. Έφυγε από τη Renault πρωταθλητής, δε στέριωσε στη McLaren λόγω χαρακτήρα, έμεινε πίσω από τον Πετρόφ και έγραψε ιστορία το 2010 στο Άμπου Ντάμπι, επέστρεψε στη McLaren τη λάθος χρονική στιγμή. Εσχάτως σα να έχει μπει πρώιμα σε αθλητική κλιμακτήριο γκρινιάζει για όλα. Τα σχόλια του ασεβή, προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ξαφνικά προχτές στην Ουγγαρία σε μια πίστα όπου δε παίζει τόσο ρόλο η ισχύς της υβριδικής μηχανής - οπότε αμβλύνεται η υστέρηση της McLaren Honda - ο Αλόνσο τερμάτισε 6ος ή πρώτος από τους υπόλοιπους αν προτιμάτε. Είναι κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με τη F1 πως το φετινό πρωτάθλημα είναι τριών ταχυτήτων. Mercedes, Ferrari, Red Bull δίνουν μάχη για το βάθρο. Renault, Williams, McLaren, Toro Rosso, Force India δίνουν μάχη μεταξύ τους για βαθμούς. Haas, Sauber δίνουν μάχη για την επιβίωση. Ο Αλόνσο εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Ρικιάρντο τερμάτισε 6ος στην Ουγγαρία την Κυριακή, θυμίζοντας τι είναι ικανός να κάνει, όταν σταματά να γκρινιάζει και οδηγεί. Μάλιστα το υπογράμμισε πετυχαίνοντας ταχύτερο γύρο αγώνα.



Ο Κουμπίτσα είχε χτες την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις δοκιμές
που δεν έκανε στις 8/2/2011 για λογαριασμό της Renault. Ο Πολωνός έχει μια ζωή γεμάτη ακραίες αντιθέσεις. Πήρε τη μοναδική του νίκη για λογαριασμό της BMW στον Καναδά το 2006 και την επόμενη χρονιά στην ίδια πίστα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του όταν βγήκε με πολλά χιλιόμετρα. Στάθηκε τυχερός εκεί αλλά προφανώς δε το συνειδητοποίησε. Συνέχισε να προκαλεί και ν' αναζητά αδρεναλίνη, ανταγωνισμό ακόμη και στο πόκερ (σ.σ: μοιράζονται αυτό το πάθος με τον Αλόνσο). Στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 ο Κουμπίτσα είναι ταχύτερος όλων με τη Renault στη Βαλένθια στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Έχει ξανά δοκιμές στις 8/2. Ενδιαμέσως πάει να τρέξει σε Ράλι στις Ανδόρες αντί να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με την πρόοδο της ομάδας του. Στις 6/2 χάνει τον έλεγχο του Skoda Fabia και χτυπάει στην μπαριέρα. Από θαύμα ζει, αλλά το δεξί του χέρι έχει σχεδόν κοπεί. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν η ετυμηγορία τους όμως είναι σαφής: Αγώνες τέλος.



Ο Πολωνός οδηγός δε το βάζει κάτω.
Έχει μάθει να μάχεται, αυτό άλλωστε τον έφτασε ως εδώ. Καταφέρνει μετά από 6 χρόνια προσπαθειών το απίστευτο. Το χέρι του έχει φτάσει σ' ένα επίπεδο λειτουργιών που τίποτα πλέον δεν αποκλείεται. Μια προσπάθεια που αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του. Στις συνεχείς προσκλήσεις για τα πάντοκ της F1 απαντά στερεότυπα: Θα επιστρέψω μόνο ως οδηγός. Στη Renault υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μπομπ Μπελ που τον πιστεύουν ακόμη. Του δόθηκε χτες μια ευκαιρία και ο Πολωνός της αξιοποίησε πετυχαίνοντας τον 4ο χρόνο ημέρας. Με επίδοση που απέχει 2.5 sec από το χρόνο της φετινής pole. Ναι έχει μείνει πίσω δεν είναι εξοικειωμένος με τα νέα συστήματα. Ναι είναι μεγάλος πια. Ναι δεν πρόκειται να σπάσει τα ρεκόρ νικών και pole στην F1. Ναι το χέρι του θα τον δυσκολεύει σε αγώνες όπως το Μονακό και η Σιγκαπούρη. Όμως ίσως η ζωή να θέλει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Το κάνει σπάνια και μόνο σε ανθρώπους που έχουν πραγματική αξία. Όπως ο κολλητός του φίλος, ο Φερνάντο Αλόνσο που από το 2006 αναζητά το 3ο του τίτλο. Λέτε να πήραν το μάθημά τους; Να άλλαξαν στάση ζωής; Θα μπορέσουν άραγε να πάρουν αυτό που αξίζουν ως κορυφαίοι αθλητές;

Εδώ μπορείτε να διαβάσατε για τη χθεσινή μέρα δοκιμών στο Ουγγαρόρινγκ και την επίδοση του Κουμπίτσα.

Ο χρόνος θα δείξει και εμείς θα είμαστε τυχεροί αν το ζήσουμε και μπορούμε μετά να το διηγηθούμε.

Υ.Σ. Δυσκολεύομαι να εντάξω ακόμη στην κατηγορία των αγνώμων, το Μαξ Φερστάπεν. Είναι πολύ νέος ακόμη, πολύ ταλαντούχος, δυστυχώς όμως δίπλα του ο Γιος και ο Χέλμουτ δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης