O Αλόνσο προκαλεί!

O Αλόνσο προκαλεί!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ούτε η τελευταία, το ερώτημα είναι η Honda γιατί το ανέχεται;

O Αλόνσο προκαλεί!
Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έκανε καριέρα ως καλό παιδί. Από τα πρώτα του χρόνια στη F1 έως σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα όπου υπήρξε ασεβής αλλά και αγενής. Αυτό δεν τον ωφέλησε ποτέ, αντίθετα του δημιούργησε πολλούς μπελάδες. Θυμάμαι Κυριακή πρωί στη Μόντσα το 2006, τον Αλόνσο να λέει πως η "F1 δεν είναι πια άθλημα". Ο Ισπανός θεωρούσε πως άδικα του είχε επιβληθεί ποινή 5 θέσεων επειδή είχε κλείσει το Μάσα την προηγούμενη μέρα.

Θυμάμαι μια Πέμπτη απόγευμα στο Μονακό έχει τελειώσει η δουλειά
και φεύγουμε από τα πάντοκ μαζί με τους τεχνικούς του Alpha. Ο Ισπανός έρχεται με την τότε κοπέλα του, μετέπειτα σύζυγό του, σήμερα πρώην σύζυγό του να πάρει το σκουτεράκι του. Χαμογελάμε, δεν ανταποδίδει... έχει κολλήσει το σταντ στη σχάρα αερισμού του κτιρίου. Αφήνει κάτω τις τσάντες που κρατά, προσπαθεί να το απελευθερώσει δεν μπορεί. Προσφέρομαι να βοηθήσω, τα καταφέρνουμε, το σκηνικό έχει γίνει αντιληπτό από κάποιους φωτογράφους που αρχίζουν να τραβούν εικόνες. Πάει να φύγει σα παλαβός, ξεχνά τις τσάντες του φωνάζω, τις δίνω, φεύγει χωρίς ευχαριστώ...
Κλείσιμο

Αυτή η σκηνή είναι ενδεικτική της προσέγγισης που έχει στα πράγματα ο Αλόνσο.
Υπάρχουν και χιλιάδες άλλα παραδείγματα όπως το τι έγινε το 2007 στη McLaren. Είχαν το καλύτερο μονοθέσιο και ο Αλόνσο αντί να κοντραριστεί με το Χάμιλτον στην πίστα στα ίσα, προτίμησε το Stepneygate. Φεύγει κακήν κακώς από την McLaren επιστρέφει στη Renault. Το 2008 πρώτος αγώνας στην ιστορία της Σιγκαπούρης ο Αλόνσο κερδίζει με τη βοήθεια του Πικέ. Δε γνώριζε όμως κάτι γι' αυτό...



Ρωτούν από τα πιτ τον Αλόνσο για τη στρατηγική αγώνα στο Μπαχρέιν: "Κάντε ότι θέλετε, το ίδιο είναι" απαντά αγενώς ο Ισπανός.

Πάει στη Ferrari το 2010 μετά βαΐων και κλάδων. Στον μεγάλο τελικό την κρίσιμη στιγμή στο Άμπου Ντάμπι αδυνατεί να περάσει την Renault του Βιτάλι Πετρόφ. Χάνει τον τίτλο από το Φέτελ, το ίδιο θα συμβεί στη Βραζιλία το 2012. Ο Αλόνσο έχει πάρει δυο τίτλους το 2005 - 2006 είναι ο οδηγός που κέρδισε στα ίσα το Σουμάχερ. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, αρκετοί είναι αυτοί που τον θεωρούν το πιο ολοκληρωμένο και ικανό οδηγό στο grid αυτή τη στιγμή. Διαφωνώ 100%. Πιστεύω πως ο Ισπανός από το 2008 και μετά κοιτά πρώτα απ' όλα το πορτοφόλι του. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει στη McLaren Honda χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την υστέρηση του μονοθεσίου, λέγοντας ότι δεν έχει αγωνιστεί ξανά με τόσο λίγη (αναλογικά) ισχύ κινητήρα, σχολιάζοντας ως "αξιοθαύμαστο" ότι ο έτερος οδηγός της ομάδας Στόφελ Βαντούρν δεν εκκίνησε καν στο Μπαχρέιν λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή. Ενώ μπορεί απλά να μην αγωνιστεί ξανά! Οδηγοί όπως οι Φέτελ, Χάμιλτον, Χούλκενμπεργκ, Φερστάπεν, Ρικιάρντο δείχνουν πολύ πιο φορμαρισμένοι αυτή την εποχή.

Ο Ισπανός προκαλεί ελπίζοντας να τον διώξουν και να τον αποζημιώσουν. Ξέρει πολύ καλά ότι ακόμη κι αν αύριο η Honda λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα αποκλείεται οι Ιάπωνες μετά την προκλητική του συμπεριφορά, να του δώσουν ευκαιρία για νίκες και δόξα.



Το ερώτημα είναι γιατί τα ανέχεται όλα αυτά η Honda; Η απάντηση εδώ είναι απλή κατά την άποψή μου. Οι Ιάπωνες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση με την απόδοση της υβριδικής μηχανής τους και έχουν επικεντρωθεί στην επίλυση του θέματος αυτού. Δεν θέλουν τώρα άλλα προβλήματα. Όταν καταφέρουν να φτιάξουν αξιοπρεπή υβριδική μηχανή, θα ασχοληθούν με τον Αλόνσο. Προς ώρας για να αμβλύνουν την πίεση, του δίνουν την ευκαιρία να τρέξει στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης με McLaren - Honda. Αρκετοί οπαδοί του "Νάντο" περιμένουν θρίαμβο εκεί. Θα ρισκάρω μια πρόβλεψη: Θα είναι ένας αγώνας επίπονος για τον Ισπανό και το "εγώ του".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης