O Έκλεστον θέλει, εμείς;

O Έκλεστον θέλει, εμείς;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας δυσκολεύεται να αξιοποιήσει τη μοναδική προσφορά που έχει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Μπέρνι Έκλεστον για την ανάληψη της οργάνωσης GP.

O Έκλεστον θέλει, εμείς;
Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από τη στιγμή που ο Μπέρνι Έκλεστον δήλωνε στο CNN: «Οι Έλληνες θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνα της Formula 1. Θέλουν να πάω να συναντήσω τον Πρωθυπουργό. Θα πρέπει να δούμε αν έχουν χρήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα».

Η εν λόγω δήλωση είναι απόρροια της ολοκληρωμένης προσπάθειας
που γίνεται από το γραφείο του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου για το Dielpis F1. Η πρόταση που έχει κατατεθεί στη F1, κρίνεται υψηλού επιπέδου και έχει γίνει αποδεκτή. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός μοναδικού θεματικού πάρκου στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της ακτογραμμής, στη Δραπετσώνα, που θα περιλαμβάνει: Ξενοδοχεία, μουσεία, συνεδριακούς χώρους, εμπορικά κέντρα, υπερσύγχρονη μαρίνα κ.α. Μια φορά το χρόνο στα πρότυπα του Μονακό και της Σιγκαπούρης θα διεξάγεται στους δρόμους του θεματικού αυτού πάρκου ένας αγώνας F1, διαμέσου του οποίου θα προβάλλεται η εν λόγω δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη. Ο Έκλεστον αντιλαμβανόμενος τα μεγέθη και τη δυναμική μιας τέτοιας πρότασης αβαντάρει με όλες του τις δυνάμεις, το εγχείρημα παρότι ανάλογες προτάσεις για συνεργασία, από πολύ μεγάλες χώρες πέφτουν βροχή στο τραπέζι του.
Κλείσιμο

Μόλις φέτος – έστω και πρόσκαιρα – ο Βρετανός άφησε εκτός προγράμματος την Ινδία
, έχει στο περίμενε την Ν. Αφρική ενώ κατοχύρωσε τον τίτλο GP Μεσογείου, που πιθανόν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στη Δραπετσώνα. Μ’ ένα τέτοιο κλίμα στη διοικούσα αρχή του σπορ αλλά και με το επενδυτικό ενδιαφέρον το καλοκαίρι να χτυπάει «κόκκινο» όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, το θέμα σκαλώνει στη γνωστή σ’ όλους ελληνική πραγματικότητα.

Αρχικά μας φάνηκε απίστευτο αλλά στη συνέχεια επιβεβαιώσαμε πως υπήρξε μέχρι και συζήτηση για το ήθος (!) του Έκλεστον που εμπλέκονταν σε υπόθεση δωροδοκίας με τη Γερμανική δικαιοσύνη. Το θέμα έκλεισε με τον Βρετανό να τους λέει: «Πόσα είναι το διακύβευμα, 84 εκατομμύρια; Πάρτε 100 και αφήστε με ήσυχο». Οι Γερμανοί ακόμα παραμιλάνε! Μένει να δούμε τι άλλο θα μηχανευτούν όσοι φρενάρουν την υπόθεση για λόγους που δεν είμαστε σε θέση ν’ αντιληφθούμε.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για το εγχείρημα Dielpis F1
και εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη Formula 1. Ήδη με παρότρυνση του Έκλεστον το γραφείο του Γερμανού αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε, που πιστοποιεί – υπογράφει τις διαδρομές όλων των νέων πιστών (σ.σ: το ίδιο έκανε και στο Σότσι που κάνει πρεμιέρα στις 12/10) έχει έρθει σ’ επαφή με το Dielpis F1 και επίκειται επίσκεψη για επιτόπια αξιολόγηση. Το μόνο που απομένει είναι να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την διαμόρφωση της υποβαθμισμένης αυτή περιοχής σε θεματικό πάρκο. Μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 3000 νέες θέσεις εργασίας χώρια τα οφέλη για τον τουρισμό από την προβολή της χώρας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης