Σκωτία: Ενισχύεται η δυναμική του «ναι», αλλά το «όχι» προηγείται

Σκωτία: Ενισχύεται η δυναμική του «ναι», αλλά το «όχι» προηγείται

«Μάχη» για την ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο 

Σκωτία: Ενισχύεται η δυναμική του «ναι», αλλά το «όχι» προηγείται
Κερδίζουν έδαφος οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, ωστόσο εξακολουθεί να προηγείται το «όχι» δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Scotsman που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα, οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας κερδίζουν έδαφος και το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες, φτάνοντας στο 48%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση των ICM/Scotsman  το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να παραμείνει η Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειωθεί στο 52%, τρεις μονάδες κάτω σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο μήνα.

Κλείσιμο
Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14%. Εάν συμπεριληφθούν οι αναποφάσιστοι, τότε το «ναι» στην ανεξαρτητοποίηση αποσπά ποσοστό 41% ενώ το «όχι» εξακολουθεί να προηγείται, με ποσοστό 45%, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας.

Ακριβώς τα ίδια ποσοστά (52% υπέρ του όχι, 48% υπέρ του ναι) καταγράφει μια ακόμη δημοσκόπηση, της Opinium για την εφημερίδα Daily Telegraph.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης