Ολάντ: Οι φτωχοί είναι ο σκοπός της ζωής μου

Ολάντ: Οι φτωχοί είναι ο σκοπός της ζωής μου

Εμφανώς καταρρακωμένος ο πρόεδρος της Γαλλίας - Νέες αποκαλύψεις: Ο Ολάντ ζητούσε από τους γιατρούς να χορηγούν ηρεμιστικά στην Τριερβελέρ - Ξέσπασε ο Πρόεδρος και τώρα ζητά «σεβασμό στο προεδρικό αξίωμα»

Ολάντ: Οι φτωχοί είναι ο σκοπός της ζωής μου
Μπορεί οι ηγέτες του ΝΑΤΟ να απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για όσα συζήτησαν εκεί, όμως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είχε κι άλλα θέματα που τον απασχολούσαν. Από το Κάρντιφ της Ουαλίας λοιπόν, αναγκάστηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ, όπως δημοσιεύονται στο βιβλίο της. 

«Είμαι στην υπηρεσία των φτωχότερων, αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου» απάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ  στην πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ που από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού βιβλίου της τον κατηγόρησε ότι δεν αγαπά τους φτωχούς.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας ο Ολάντ ζήτησε επίσης, με αυστηρό ύφος, σεβασμό στο προεδρικό αξίωμα.

Στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα η Τριερβελέρ υποστηρίζει ότι ο Ολάντ αποκαλεί τους φτωχούς «ξεδοντιάρηδες» και είναι πολύ «υπερήφανος για το ευφυολόγημά του»: «Θέλει να περνάει σαν κάποιος που δεν συμπαθεί τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος δεν γουστάρει τους φτωχούς. Τους αποκαλεί μάλιστα "ξεδοντιάρηδες" και νιώθει περήφανος για την αίσθηση του χιούμορ του» γράφει η Τριερβελέρ σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde.


Κλείσιμο


Hollande : "La fonction présidentielle doit... by lemondefr




Το βιβλίο που έγινε «τιμωρός» του Ολάντ 
Εν τω μεταξύ, το βιβλίο της Τριερβελέρ, ξεπουλά σαν τρελό στη Γαλλία, ενώ οι αποκαλύψεις που κάνει γίνονται μία - μία πρωτοσέλιδο σε ένα πρωτοφανές... «μαρτύριο» για τον Γάλλο πρόεδρο. 

Η «Le Figaro» παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της αναλυτικά τη σκηνή από την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού όταν η Βαλερί ενημερώθηκε για τα νυχτοπερπατήματα του εραστή της και του τηλεφώνησε για να συναντηθούν στο Ελιζέ. 

«Ανέβηκα τρέχοντας τα σκαλιά που οδηγούν στο διαμέρισμα. Ο Φρανσουά ήταν ήδη εκεί. Καθίσαμε στο κρεβάτι. Ο καθένας στην πλευρά όπου προτιμούσε να κοιμάται. Το μόνο που κατάφερα να πω ήταν: Και;». 

«Λοιπόν, είναι αλήθεια», της είπε εκείνος. 

«Τι είναι αλήθεια; Κοιμάσαι με αυτή την κοπέλα;», τον ρώτησε. 

«Ναι», απάντησε εκείνος ακουμπώντας με την με το χέρι του. «Είμαστε αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο πάνω στο μεγάλο κρεβάτι». Το βλέμμα μου δεν κατάφερε να διασταυρωθεί με το δικό του. Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν:

«Πώς έγινε; Γιατί; Από πότε;». 

«Εδώ κι ένα μήνα», απάντησε εκείνος. 

Παρέμεινα ψύχραιμη, χωρίς να εκνευριστώ, χωρίς να κυλίσει ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια μου. 

«Πού είναι ο πρόεδρος που αποτελεί πρότυπο για τον λαό του;», γράφει η Βαλερί στο βιβλίο της. 

«Θα έπαιρνα το αυτοκίνητό μου για να φύγω», σκέφτηκα.

Γράφει στη σελ. 34 του βιβλίου

«Την ώρα που μιλάγαμε για χωρισμό, προσπαθούσα να καταλάβω λογικά τι συνέβη. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι εγώ πληρώνω τα σπασμένα. Δεν μπορούσα να βγάλω άκρη. Αισθανόμουν σαν υπνωτισμένη...

Στη σελ. 35

«Τι έψαξε να βρει σε αυτή την κοπέλα που δεν βρήκε σε μένα;  Πέσαμε να κοιμηθούμε. Ο καθένας σε διαφορετικό δωμάτιο. Αυτή τη φορά, ήταν το τέλος. Η νύχτα ήταν γεμάτη εφιάλτες. Ήμουν υπό την επήρεια χαπιών. Ξύπναγα κάθε λίγο και λιγάκι. Φανταζόμουν τον Ολάντ να αγκαλιάζει μία άλλη γυναίκα. Ποιος έκανε το πρώτο βήμα; Τι βρήκε σε αυτή τη γυναίκα που δεν του το έδινα εγώ;», γράφει η Τριερβελέρ.

Στη σελ. 39

«Εγώ και ο Ολάντ δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο το θάνατο. Ο ίδιος αρνείται να μιλήσει για τον θάνατο. Δεν ξέρει πώς να χειριστεί τους ετοιμοθάνατους και τις οικογένειες των θυμάτων. Φοβάται. Αποφεύγει αυτούς που βιώνουν δράματα, λες και η δυστυχία είναι κάτι το μεταδοτικό. Επιπλέον, του αρέσει η πολυτέλεια. Του αρέσει να τρώει σε μεγάλα εστιατόρια , εμένα σε bistrots. Του αρέσουν τα μεγάλα ξενοδοχεία ενώ σε εμένα τα μικρά. Εγώ είμαι ευτυχισμένη και με με μικρά πράγματα». 

Το βιβλίο γράφει επίσης ότι η Βαλερί δεν μπορούσε μα τίποτα να ξεπεράσει την εικόνα της πρώην του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάν. Τι έκανε λοιπόν για να του δώσει να καταλάβει πώς αισθάνεται η ίδια που κυκλοφορεί συνεχώς ανάμεσά τους η πρώην του; Έβαλε σε διάφορα σημεία του σπιτιού φωτογραφίες του πρώην συζύγου της για να δείξει στον Ολάντ πως για την ίδια ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ανέχεται την Σεγκολέν, μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, που κυκλοφορούσε συνεχώς στα πόδια τους... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης