Τριερβελέρ: Ο σοσιαλιστής Ολάντ μισεί τους φτωχούς

Τριερβελέρ: Ο σοσιαλιστής Ολάντ μισεί τους φτωχούς

Τους απεχθάνεται τόσο ώστε να τους αποκαλεί φαφούτηδες και είναι περήφανος για το χιούμορ του - Για την πτώση της δημοτικότητας του φταίνε πάντα οι άλλοι - Αποκαλύπτει πιπεράτες λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου

Τριερβελέρ: Ο σοσιαλιστής Ολάντ μισεί τους φτωχούς
Σε «ξεγύμνωμα» του Φράνσουα Ολάντ προχωρά η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ στις 320 σελίδες του βιβλίου της με τίτλο “Merci Pour Ce Moment” (Ευχαριστώ για την Στιγμή).

Η 49χρονη Βαλερί που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το μέγαρο των Ηλυσίων μετά την ερωτική περιπέτεια του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ γράφει χαρακτηριστικά ότι ο κατά τα άλλα σοσιαλιστής Ολάντ απεχθάνεται τους φτωχούς και τους αποκαλεί «φαφούτηδες» σε ιδιωτικές του συνομιλίες.

«Θέλει να περνάει σαν κάποιος που δεν συμπαθεί τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος δεν γουστάρει τους φτωχούς. Τους αποκαλεί μάλιστα "φαφούτηδες" και νιώθει περήφανος για την αίσθηση του χιούμορ του» γράφει η Τριερβελέρ σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Monde.

Κλείσιμο
Αποκαλύπτοντας την εξάρτηση του Φρανσουά Ολάντ από τις δημοσκοπήσεις η πρώην πρώτη κυρία γράφει: Με τη δημοσίευση κάθε δημοσκόπησης τον έβλεπα να διαλύεται. Έχει ανάγκη να βρίσκει κάποιον να κατηγορεί για την πτώση της δημοτικότητάς του. Δεν μπορεί ποτέ ο ίδιος να είναι υπεύθυνος οπότε έπρεπε να είναι είτε άλλοι είτε εγώ.

Σημειώνεται ότι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται κάτω από το όριο του 20%.

Αναφερόμενη στη σχέση του Ολάντ με την Γκαγιέ η 49χρονη Βαλερί την χαρακτηρίζει ως «ισοπεδωτική». «Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε τα Χριστούγεννα σε μια μικρή τελετή. Πήρε πίσω την πρόταση ένα μηνα νωρίτερα. Η Γκαγιέ ήταν ήδη στη ζωή του κι εγώ δεν ήξερα τίποτα» περιγράφει το πώς έζησε την περίοδο εκείνη.

Η συνέχεια είναι συγκλονιστική: «Η είδηση Ζουλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (...) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου», γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα.

Μιλώντας για την καθημερινότητα στο προεδρικό μέγαρος της Γαλλίας η Τριερβελέρ θυμάται πόσο άλλαξε τον Ολάντ η άνοδος του στην εξουσία. Σημειώνει, επίσης, ότι δεν υπήρχε χώρος για ιδιωτικότητα ενθυμούμενη ένα περιστατικό όταν ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου μπήκε απροειδοποίητα στην τουαλέτα του ζευγαριού.

Τα είχε μαζί μου ενώ ήταν με την Σεγκολέν

Ότι ο Φρανσουά Ολάντ ήταν επιρρεπής στις ερωτικές περιπέτειες πάντως δεν ήταν κάτι που αγνοούσε η Βαλερί καθώς και η ίδια είχε βρεθεί στην ίδια θέση όταν ο Γάλλος πρόεδρος διατηρούσε δεσμό με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Όπως γράφει η σχέση τους και τα πρώτα ραντεβού έγιναν όταν ο Ολάντ  ήταν ακόμα με την μητέρα των τεσσάρων παιδιών του και σημερινή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο Ολάντ έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να τοποθετηθεί επί του περιεχομένου του βιβλίου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποβαθμίζει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικές επιπτώσεις από την κυκλοφορία του.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης