Οχάιο: Χωρίς πόσιμο νερό μισό εκατομμύριο άνθρωποι!

Οχάιο: Χωρίς πόσιμο νερό μισό εκατομμύριο άνθρωποι!

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, στο Τολέδο, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Οχάιο, καθώς το νερό της λίμνης Erie, από την οποία υδροδοτείται η πόλη και οι γύρω περιοχές, έχει μολυνθεί από τοξίνες

Οχάιο: Χωρίς πόσιμο νερό μισό εκατομμύριο άνθρωποι!
Μια επικίνδυνη τοξίνη που ανακαλύφθηκε στο νερό της λίμνης Erie, που υδροδοτεί την πόλη Τολέδο του Οχάιο και τις γύρω περιοχές, έγινε η αφορμή να απαγορευθεί η κατανάλωση του νερού από τις βρύσες, καθώς, ακόμα και αν αυτό βράσει, θεωρείται επικίνδυνο.

Στα σούπερ μάρκετ της πόλης του Τολέδο έχει δημιουργηθεί φρενίτιδα, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν καθαρό πόσιμο εμφιαλωμένο νερό, ενώ τα εστιατόρια της πόλης, ακόμα και ο τοπικός ζωολογικός κήπος, αναγκάστηκαν να κλείσουν, εξαιτίας της έλλειψης καθαρού νερού.

Κλείσιμο


Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο κυβερνήτης John Kasich, δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς, για να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση, δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες. Όταν πρόκειται για το νερό, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Η επικίνδυνη τοξίνη ανακαλύφθηκε σε μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής και αναπτύσσεται στα μπλε και πράσινα φύκια που βρίσκονται σε έλη και στην λίμνη Erie.

Η πόση του μολυσμένου νερού θα μπορούσε να προκαλέσει εμετό, διάρροια και άλλα προβλήματα, αλλά οι αρχές έχουν ενημερώσει τους πολίτες  να μη βουρτσίζουν τα δόντια τους με το νερό, ενώ το ντους και το μπάνιο επιτρέπoνται.

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις πολιτών που αρρώστησαν από το μολυσμένο νερό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης