Οι «Φίλοι της Συρίας» θα εξοπλίσουν τους αντάρτες

Οι «Φίλοι της Συρίας» θα εξοπλίσουν τους αντάρτες

Για να βοηθήσουν τη συριακή αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει τον στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ

Οι «Φίλοι της Συρίας» θα εξοπλίσουν τους αντάρτες
Την αποστολή «επείγουσας υλικοτεχνικής και εξοπλιστικής βοήθειας» προς τους Σύρους αντάρτες, ώστε να μπορούν αντιμετωπίζουν τις «ωμές επιθέσεις του καθεστώτος», αποφάσισαν οι «Φίλοι της Συρίας» που συνεδριάσαν σήμερα στη Ντόχα, στο Κατάρ.

Στην τελική ανακοίνωσή τους οι «Φίλοι της Συρίας», μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, δηλώνουν ότι «κάθε στρατιωτική βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω του ανώτατου συριακού στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Τζάσιμ αλ Θάνι, ανακοίνωσε ότι  «έλαβαν μυστικές αποφάσεις» για να βοηθήσουν τη συριακή αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει τον στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Ελήφθησαν ειδικές αποφάσεις οι οποίες κρατούνται μυστικές όσον αφορά τον τρόπο δράσης προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση επί τους εδάφους» στη Συρία, τόνισε και πρόσθεσε ότι, «οι χώρες αυτές στην πλειοψηφία τους, εκτός από δύο, συμφώνησαν στον τρόπο παροχής βοήθειας στο στρατιωτικό συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Κλείσιμο
«Όλοι σήμερα είναι πεπεισμένοι για την ανάγκη ταχείας επέμβασης ώστε να βοηθηθεί η εξέγερση» μετά την συμπαράταξη της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου και του Ιράν στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων της Δαμασκού, τόνισε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

Οι Φίλοι της Συρίας επίσης ζητούν στη τελική ανακοίνωσή τους, «οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη σύγκρουση» στη Συρία, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως αντίθετοι με την διεθνοποίηση της σύγκρουσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης