Τσίπρας προς ΣΕΒ: Θα αποκαταστήσουμε την εργασιακή νομοθεσία

Τσίπρας προς ΣΕΒ: Θα αποκαταστήσουμε την εργασιακή νομοθεσία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους και παρουσίασε στον επιχειρηματικό κόσμο τη στρατηγική του κόμματός του για έξοδο από την κρίση

Τσίπρας προς ΣΕΒ: Θα αποκαταστήσουμε την εργασιακή νομοθεσία
Η αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας βρίσκεται στην κορυφή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας όπως την κρίση σύμφωνα με όσα ανέφερε στο προεδρείο του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου.

Τα υπόλοιπα βήματα του σχεδίου περιλαμβάνουν την αναδιανομή εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» των τραπεζών για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Όπως επισήμανε στους έλληνες βιομηχάνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας είναι σημαντικός ο ρόλος τόσο του δημόσιου τομέα, όσο και του ιδιωτικού, με σεβασμό στην εργασιακή και περιβαλλοντική νομοθεσία, και του τομέα της κοινωνικής οικονομίας.
Κλείσιμο

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του για την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους σε συνδυασμό με μια περίοδο χάριτος (moratorium) στην εξυπηρέτησή του και ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους του.

Όπως τόνισε είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη όταν το δημόσιο χρέος της χώρας κινείται στο 175% του ΑΕΠ, 10 δισ. ευρώ το χρόνο διατίθενται για την αποπληρωμή τόκων, ενώ διατηρείται η μνημονιακή υποχρέωση για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. 

«Η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, η ανάκαμψη, η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της οικονομίας προϋποθέτουν την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση στη στρατηγική ισχυρής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μιας κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία – της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης